Έρχεται σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι η ταινία «Έξοδος 1826»

Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή και αφορά την ιστορία 120 αντρών από τη Σαμαρίνα Γρεβενών και τα γύρω χωριά, που έσπευσαν να βοηθήσουν στην Έξοδο του Μεσολογγίου, τον Απρίλιο του 1826.
Συγκεκριμένα, η ταινία «Έξοδος 1826» του Βασίλη Τσικάρα θα προβληθεί στο Αγρίνιο την Τρίτη 21 Μαρτίου και ώρες 19:00 & 21:30 στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις», ενώ συνέχεια έχει την Τρίτη 4 Απριλίου το Μεσολόγγι όπου η ταινία θα προβληθεί στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο χωρίς ωστόσο να έχει δημοσιευθεί η ώρα προβολής.

Λίγα λόγια για το έργο

Η ταινία «Έξοδος 1826» είναι ένα πολεμικό δράμα, βασισμένο στην ιστορική έρευνα του συγγραφέα και σκηνοθέτη Βασίλη Τσικάρα. Είναι η ιστορία των 120 ανδρών, Βλάχων από τη Σαμαρίνα, οι οποίοι άφησαν τις οικογένειες και τον τόπο τους και έσπευσαν να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν την Έξοδο του Μεσολογγίου.

Πρόκειται μια απεικόνιση αυτής της μάχης της Ελληνικής Επανάστασης με ορισμένα στοιχεία μυθοπλασίας, που θα γυριστεί σε 4 πόλεις της Ελλάδας με φυσικό τοπίο, με άλογα, όπλα, δυναμικές σκηνές μάχης και πολλά εφέ, καθώς και πρωτότυπη μουσική.

Φυσικά, θα πρέπει να αναφερθούμε και στο πολύ αξιόλογο καστ της ταινίας, όπου πρωταγωνιστούν εξαιρετικοί γνώριμοι αλλά και νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί, με σημαντική τηλεοπτική, κινηματογραφική και θεατρική εμπειρία, όπως οι: Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ανδρούτσου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπάτζιος, Γιάννης Περδίκης, Αντώνης Σιώπκας, Νικόλας Νικολαΐδης, Σταύρος Βαφειάδης, Βασιλική Γραικού, Αγγέλα Βαγιωνά, Ειρήνη Τσιαούση, Μαρία Κλεάρχου, Νατάσα Τσακιρίδου και άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες. Επίσης συμμετέχουν: Σ. Καραγεωργιάδης, Σ. Δουκουζγιάννης, Χ. Λιόλιου, Μ. Βλάχου, Α. Σιναπίδης, Κ. Βιολάρης, Κ. Σπύρου, Γ. Γκόγκος, Ι. Τζαφέρη, Γ. Ανδρεόπουλος, Κ. Χρυσίδης, Α. Γκόσιος, Κ. Αντωνιάδης , Δ. Δήμου, Δ. Ελιάς, Γ. Κυφωνίδης, Γ. Λαζαρίδης, Κ. Πεϊτσης καθώς και πολλοί βοηθητικοί ηθοποιοί και παιδιά.

 

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ