Η γέφυρα Μανώλη στο National Geographic

243
Φωτογραφία του Σπύρου Πάσχου της γέφυρας Μανώλη στο National Geographic. Προσφάτως το υπουργείο πολιτισμού ήρθε τον περασμένο Σεπτέμβριο για επίσημη αυτοψια.Μολις ανοίξει ο καιρός ξεκινάει η πρώτη φάση για να μην πέσει κ κατόπιν στην καθολική συντήρηση κ διατηρηση. Σε αυτό το εγχείρημα είναι κοντά μας η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Για το θέμα αυτό ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Γέφυρας Μανώλη κ. Γρηγορης Φερρας για την διάσωση του ιστορικού γεφυριού του Μανώλη αναφέρει:
«Η δράση του συλλόγου φίλων γέφυρας Μανώλη αποδεικνύει το γεγονός οτι οι πολίτες εαν θέλουν μπορούν να προσφέρουν πολλα.Όλο αυτο το εγχείρημα κατορθώθηκε απο την συλλογική δύναμη του κοσμου που έδειξε την αγάπη του στο αρχαιότερο και πιο ξακουστό μνημείο της Ευρυτανίας,το γεφυρι του Μανώλη.Μετα την επίσημη αυτοψία από το υπουργείο Πολιτισμου θα ξεκινησει το πρώτο στάδιο που αφορά την πρόληψη του γεφυριου ωστε να μην πέσει και κατόπιν στην καθολική συντήρηση και διατήρηση. Αυτο που καταφέραμε εως τωρα ειναι η προβολη του γεφυριου σε παγκόσμια κλίμακα μέσω του National Geographic οπως βλέπετε και σε μια απο τις παρακάτω φωτογραφιες που ειναι αναρτημένη στην επίσημη σελιδα τους. Ολος αυτός ο αγώνας έγινε ανιδιοτελώς και χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες(Φαινεται εξάλλου και απο το γεγονός οτι τα μέλη του δεν υπήρξαν ποτε στο πολιτικό προσκήνιο).Δεν κοροϊδέψαμε κανέναν,παρά χρηματα βάλαμε απο την τσέπη μας και δεν απολογούμαστε αλλα μας αρέσει αυτο που κάνουμε λόγω της υπερβολικής αγάπης μας για τον τοπο.
Πρόταση μας είναι να παροτρυνθουν οι συμπολίτες μας και σε άλλες παρόμοιες δράσεις που θα εχουν ως στόχο την διάσωση ιστορικών μνημείων της περιοχής μας αλλα και ολόκληρης της χωρας μας»

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ