Έρευνα: Αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό κάθε ευτυχισμένης σχέσης.

Μην ψάχνεις για «αλχημείες». Το μυστικό κρύβεται σε μία απλή, καθημερινή συνήθεια.

318

Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για να γραφτούν συμβουλές σχέσεων και άπειρες ώρες συζητήσεων με τους κολλητούς μας έχουν καταναλωθούν προκειμένου να βγάλουμε συμπέρασμα για το αν ο δεσμός μας πάει καλά ή κατά διαόλου.

Ακομα και οι επιστήμονες έχουν ξοδέψει μπόλικο χρόνο και προσπάθεια για να αναλύσουν σε βάθος τις ανθρώπινες συνήθειες και συμπεριφορές και να διαπιστώσουν τι είναι τελικά αυτό που κάνει ένα ζευγάρι να έχει μία ήρεμη και ευτυχισμένη συμβίωση σε μεγάλο βάθος χρόνου.

Υπάρχει τελικά αυτό που κάποιοι ονομάζουν «το μυστικό για μια πετυχημένη σχέση»; Κι αν ναι, ποιο είναι αυτό;

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Society Personality and Social Psychology.οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το νούμερο ένα χαρακτηριστικό που φανερώνει αν ένα ζευγάρι είναι ευτυχισμένο είναι το αν συνηθίζει να μοιράζεται τα καλά νέα της καθημερινότητας.

Αν, λοιπόν, κάθε φορά που κάτι θετικό σου συμβαίνει στις εξόδους ή στην δουλειά το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι να τηλεφωνήσεις στον σύντροφο σου και να του το πεις τότε είσαι σε καλό δρόμο. Το ίδιο φυσικά ισχύει αν συμβαίνει και το ατίστοιχο από την άλλη μεριά.

Από την άλλη, η συγκεκριμένη έρευνα τονίζει για ακόμα μία φορά την σημασία της επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι, υποστηρίζοντας πως όταν οι σύντροφοι δεν συζητάνε η σχέση αποκλείεται να κρατήσει για πολύ.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ