Κουντουρά: «Ο Τουρισμός στηρίζει την εθνική μας οικονομία»

ÐáñÜäïóç - ðáñáëáâÞ óôï õðïõñãåßï Ôïõñéóìïý ôçí ÐáñáóêåõÞ 28 Áõãïýóôïõ 2015. Óôï óôéãìéüôõðï ç áðåñ÷üìåíç õðïõñãüò ¸ëåíá ÊïõíôïõñÜ. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)
Έκρηξη επενδύσεων στον τουρισμό αναμένει η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με τους Θεσμούς, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha. Ήδη το ενδιαφέρον διεθνών και εγχώριων επενδυτών είναι πολύ μεγάλο για τον ελληνικό τουρισμό. Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, οι νέες αεροπορικές συνδέσεις και τα ανοίγματα νέων αγορών, φέρνουν περισσότερους τουρίστες, αυξάνουν την απασχόληση σε πιο σταθερή μορφή και δίνουν κίνητρα για νέες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα.
Σύμφωνα με την κυρία Κουντουρά 146 μεγάλες τουριστικές επενδύσεις βρίσκονται στο στάδιο της αδειοδότησης. Η σταθερότητα που θα φέρει στην ελληνική οικονομία το κλείσιμο της συμφωνίας στο ερχόμενο Eurogroup και η ταυτόχρονη συμμετοχή της Ελλάδας στο  πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης (QE), θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για την προσέλκυση νέων επενδύσεων. «Ενδεικτικό της δυναμικής είναι το γεγονός ότι στον αναπτυξιακό νόμο, το 40% των προτάσεων που υποβλήθηκαν αφορούν σε τουριστικές επενδύσεις, και αντιστοιχούν στο 50% της συνολικής αξίας των προς ένταξη επενδυτικών σχεδίων«, τόνισε η Υπουργός Τουρισμού.
«Έχουμε κάνει μικρό θαύμα στον τουρισμό«, δήλωσε η Ε.Κουντουρά στον Γ.Αυτιά και συνέχισε διευκρινίζοντας ότι ο ελληνικός τουρισμός «τρέχει» με αύξηση 7% τον χρόνο, όταν ο μέσος όρος είναι μόλις 3%.
Ενώ, η μεγάλη αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα με κύριο όχημα τον τουρισμό, που καταγράφηκε το μήνα Μάιο, άγγιξε τα επίπεδα ρεκόρ όλων των εποχών! Καθώς, φέτος προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 89.534 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».
Τέλος, η Υπουργός Τουρισμού στάθηκε στις «σκληρές διαπραγματεύσεις» με tour operators και μεγάλες αεροπορικές εταιρείες για την δρομολόγηση νέων απευθείας αεροπορικών συνδέσεων από πρωτεύουσες και περιφερειακά αεροδρόμια του εξωτερικού, προς δημοφιλείς και νέους ελληνικούς προορισμούς. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι περισσότερες από 5.000 επιπλέον πτήσεις έχουν δρομολογηθεί για το 2017, εκτοξεύοντας την επιβατική κίνηση από το εξωτερικό.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ