Στο Περγαντή (περιοχή Θυρρείου Βόνιτσας) βρέθηκε νεκρός σπάνιος Γύπας (ΦΩΤΟ)

Ένας από τους ελάχιστους γυπαετούς που ζουν στα Ακαρνανικά όρη,βρέθηκε προχθές νεκρός κοντά κοντά στη κορυφή Περγαντή στη περιοχή Θυρρείου Βόνιτσας.
     Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Θυρρείου κ. Χρήστος Παλούκης, το σπάνιο πουλί εντοπίστηκε νεκρό δίπλα σε ενα νεκρό μοσχάρι και δύο νεκρές αλεπούδες και όπως αποδείχτηκε το αρπακτικό δεν ήταν χτυπημένο, αλλά δηλητηριασμένο……….
     Ο πληθυσμός των επιβλητικών ορνέων έχει υποστεί δραματική μείωση τελευταία, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων. Δυστυχώς κάποιοι ασυνείδητοι σκορπίζουν ανεξέλεγκτα φόλες για να δηλητηριάζουν «επιζήμια» γι’ αυτούς ζώα, χωρίς να υπολογίζουν όμως το μέγεθος της καταστροφής που προκαλούν στους λίγους εναπομείναντες γύπες στα Ακαρνανικά.
      Στο περιστατικό, παρόντες ήταν εκτός απο τον πρόεδρο του θυρρείου καιεθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, με τη συμμετοχή τηςθηροφυλακής και του Δασαρχείου Αμφιλοχίας, οι οποίοι περισυνέλεξαν τανεκρά ζώα και τα έθαψαν, ενώ ο σπάνιος γύπας στάλθηκε στην κτηνιατρική υπηρεσία για τοξικολογική εξέταση.
xiromeronews.blogspot.gr
     

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ