Έρχεται αύξηση 3% θανάτων από καρδιά, απειλή καταστροφής του λιμανιού και ξηρασία

Σοκάρει η μελέτη για τις επιπτώσεις λόγω κλιματικής αλλαγής στην περιοχή

Μοιάζει με εφιαλτικό σενάριο, αλλά είναι το πιο ήπιο από όσα θα συμβούν από το 2050 και μετά στην περιοχή, λόγω των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της  μελέτης που πραγματοποίησε η ΔιαΝΕΟσις και η οποία αφορά στις επιπτώσεις στη ζωή και την οικονομία των κατοίκων ανά περιφέρεια της Ελλάδας, λόγω των κλιματικών αλλαγών, από το  2040 και μετά στην Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, καθώς και στον υπόλοιπο Δυτικό άξονα της χώρας, τίποτα δεν θα θυμίζει και δεν θα μοιάζει με τις σημερινές συνθήκες ζωής.

Αυτό προκύπτει  και από τα όσα δήλωσε με αφορμή την δημοσιοποίηση των στοιχείων της μελέτης ο Διευθυντής Περιεχομένου της ΔιαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος ο οποίος αποκάλυψε πως όλα όσα προβλέπεται πως θα συμβούν δεν αφορούν το μακρινό μέλλον αλλά τη ζωή ενός παιδιού που σήμερα είναι 12 χρόνων και το 2050 45 χρόνων.

Μόνο από την αναμενόμενη αύξηση της θερμοκρασίας  τους θερινούς μήνες κατά 2 με 3 βαθμούς κελσίου και την επιμήκυνση των ημερών καύσωνα κατά 15 ημέρες, αναμένεται αύξηση των θανάτων για τους κατοίκους της Πάτρας κατά 3%.

Παράλληλα για τους μήνες αυτούς οι συνθήκες ζωής στο κέντρο της πόλης και σε ότι αφορά ειδικά τα παλαιά κτίρια τα οποία επηρεάζονται πιο έντονα από το θερμικό φορτίο, η ζωή θα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη και αφόρητη, ενώ για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες θα πρέπει οι κάτοικοι της Πάτρας να αυξήσουν κατακόρυφα την κατανάλωση ενέργειας, γεγονός που θεωρείται πως θα επιφέρει  οικονομική αιμορραγία αλλά και σε πολλές περιπτώσεις θα είναι αδύνατον αυτό να  γίνει λόγω της οικονομικής και ενεργειακής φτώχειας που πλήττει την περιοχή.

Σε επίπεδο καταστροφών , προβλέπεται αύξηση της στάθμης της θάλασσας και στη Δυτική Ελλάδα,  με αποτέλεσμα μεγάλες  παραλιακές περιοχές σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία , να υποστούν αλλοιώσεις ή ακόμα και να εξαφανιστούν,  ενώ τα λιμάνια της Πάτρας και του Κατακόλου  θα υποστούν  απειλούνται με καταστροφή.

Την ίδια ώρα – σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πάντα στους Patrastimes και στην εκπομπή του «Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στο «Ράδιο Γάμμα» ο Διευθυντής περιεχομένου της ΔιαΝΕΟσις κ. Γεωργακόπουλος , πολλά μνημεία που αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά στην περιοχή, όπως ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνος και η Αρχαία Ολυμπία κινδυνεύουν με ολική καταστροφή, λόγω της ξηρασίας και ερημοποίησης της γης που θα συνεπάγεται την δημιουργία κατολισθήσεων και επιχωματώσεων.

Όπως προκύπτει από την μελέτη λόγω της ξηρασίας θα επέλθει καταστροφή στις γεωργικές καλλιέργειες με αποτέλεσμα την συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ