Ο Δήμος Θέρμου τίμησε την μνήμη των Πεσόντων Αεροπόρων του (φωτογραφίες)

458

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας, ο Δήμος Θέρμου τίμησε τη μνήμη των Πεσόντων Αεροπόρων του, στο πλαίσιο διήμερων εκδηλώσεων (χθες και σήμερα) ενώ έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου .

Χθες, στις 8 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Θέρμου, βραβεύτηκαν οι συντελεστές της κατασκευής του Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων, ενώ έγινε και η τελετή της αδελφοποίησης του Δήμου Θέρμου με τον Δήμο Αγίου Ευστρατίου Λήμνου. Ακολούθησε ομιλία από τον Πτέραρχο ε.α. κ. Γρηγόριο Χαντζή. Στην πλατεία του Θέρμου στις 9 το βράδυ έγιναν απονομές πλακετών στις οικογένειες των Πεσόντων και βράβευση του Δήμου Αγίου Ευστρατίου Λήμνου και στη συνέχεια ακολούθησε μουσική παράσταση από την μπάντα και την ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σήμερα, μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε μνημόσυνο για τους Πεσόντες Αεροπόρους στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θέρμου, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων έλαβε χώρα στο Λόφο του Αγίου Κοσμά στο Μέγα Δέντρο Θέρμου, με τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και πλήθους κόσμου.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου ,ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος ,ο πρωην Υπουργός Νίκος Δένδιας ,ο Βουλευτής Ιάσ.Φωτήλας , η δήμαρχος του αδελφοποιημένου δήμου Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακκαλή ,ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου ,ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τακ.Λουκόπουλος.

Κανένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση