Μα γιατί οι Γάλλοι ψηφίζουν τον Μακρόν; Απαντούν οι ίδιοι!

146

Γιατί οι γάλλοι ψηφίζουν τον Μακρόν ακόμη κι αν δεν είναι βέβαιοι για τους…υποψηφίους βουλευτές του;

Την απάντηση έδωσαν κάποιοι εξ αυτών στο ρεπορτάζ της Le Monde που τους ρώτησε κάνοντας ρεπορτάζ στα εκλογικά κέντρα.Στην περιοχή Vitré όπου η δεξιά βουλευτής Isabelle Le Callenec αναμένεται να χάσει την έδρα της από την υποψήφια του Μακρόν, η Le Monde ρώτησε τους ψηφοφόρους τι και γιατί ψήφισαν.

Ο Jean και η Marie-Thérèse, κοτσονάτοι ηλικιωμένοι 81 και 78 ετών αντίστοιχα, ψήφισαν ταμπέλα και όχι πρόσωπο. «Δεν γνωρίζουμε καθόλου την υποψήφια της «Δημοκρατίας εμπρός». Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Ψηφίσαμε για τον Εμανουέλ Μακρόν. Ο Μακρόν είναι θετικός και αποτελεσματικός. Πιστεύουμε στην αλλαγή», δήλωσαν.

Τα ίδια είπε και η 54χρονη πωλήτρια Christine, η οποία ψήφισε τον Εμανουέλ Μακρόν και στην προεδρική εκλογή. «Ψήφισα την υποψήφια του Μακρόν, παρότι είναι μια απλή περιφερειακή σύμβουλος και δεν γνωρίζει καλά την περιοχή. Εχουμε ανάγκη από ανανέωση. Μετά, θα δούμε!», δηλώνει.

Στην περιοχή Villeneuve d’Ascq η υποψήφια βουλευτής του Μακρόν είχε καταδικαστεί με 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή γιατί πλαστογράφησε το πτυχίο της. Αθωώθηκε και είναι υποψήφια, αντιμέτωπη με υποψήφιο του νεοκομμουνιστικού κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία».

Η 67χρονη συνταξιούχος Marie-Josée Mussche, δηλώνει: « άκουσα για τα προβλήματα της υποψήφιας βουλευτή, αλλά δεν έχω επιλογή. Είμαι παθιασμένη με την πολιτική, θέλω να δώσω μια ευκαιρία στον Μακρόν να αλλάξει τον κόσμο».

‘Ωθησε μάλιστα και τις φίλες της να ψηφίσουν Μακρόν «αλλιώς θα δίναμε ψήφους στους νεοκομμουνιστές» λέει.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ