Καλύβια Αγρινίου: «Έκλεισε» από τη βλάστηση ο δρόμος προς το Γυμνάσιο

Σε «ζούγκλα» από την οργιώδη βλάστηση, τα βάτα και τα αγριόχορτα, έχει μετατραπεί ο δρόμος που ξεκινάει από το Γυμνάσιο, περνάει μπροστά από την Ημερήσια Φροντίδα «το Χαμόγελο του Παιδιού» και φθάνει μέχρι το Δημοτικό σχολείο του χωριού μας.

Σε πολλά σημεία ο δρόμος που συνδέει τις παραπάνω εκπαιδευτικές μονάδες, έχει «κλείσει» και δυσκολεύει την κίνηση πεζών και οχημάτων, ενώ ελοχεύει ο κίνδυνος ερπετών για τους κατοίκους που διαμένουν στην περιοχή.

Ιδιαίτερα θα πρέπει να τονιστεί ότι μια διαδρομή 150 μέτρων, που συνδέει το «Χαμόγελο» με το Γυμνάσιο, η κατάσταση με τη βλάστηση να έχει περιορίσει την ορατότητα στο δρόμο και με τα παραπήγματα των ρομά (στήθηκαν εν μια νυκτί) να είναι σε διάταξη αλλά και με τον ελλειπή έως ανύπαρκτο φωτισμό όταν σκοτεινιάζει, η κατάσταση σίγουρα δεν είναι η δέουσα.

Στην αποψινή θεατρική παράσταση που δόθηκε στο προαύλιο του Γυμνασίου, από τη συγκεκριμένη διαδρομή δεν πέρασε… καλυβιώτης, ενώ και στον εξωτερικό περίβολο του Γυμνασίου, ο φωτισμός ήταν ανύπαρκτος και το σκοτάδι δυσκόλευε τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες που είχαν παρκάρει περιμετρικά τα οχήματά τους!

Σε λίγες μέρες μάλιστα στη Στέγη Ημερήσιας Φροντίδας «το Χαμόγελο του Παιδιού» θα γίνει μια μεγάλη γιορτή με δεκάδες καλεσμένους και επισκέπτες και η εικόνα που αναμένεται να αντικρύσουν γύρω και πολύ κοντά στο κτίριο δεν είναι καθόλου κολακευτική.

Μιλάμε για μια απαράδεκτη εικόνα η οποία θα πρέπει να κινητοποιήσει άμεσα, τόσο την Τοπική Κοινότητα όσο και τον Τομέα Πρασίνου του δήμου Αγρινίου, ώστε να παρέμβουν αποτελεσματικά και να καθαρίσουν από τα αγριόχορτα τη συγκεκριμένη διαδρομή πριν ¨κλείσει¨ τελείως από τα κλαδιά και τα βάτα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ