Θλίψη, ντροπή και οργή. Συναισθήματα που προκαλεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το 13ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου.
Το κτίριο υπέστη πλήρη σχεδόν διάλυση εσωτερικά μετά την επιδρομή βανδάλων που δεν αρκέστηκαν στις φθορές αλλά ξήλωσαν πόρτες και αντικείμενα και υλικά και κατέστρεψαν και αρχεία. Δεν δίστασαν να το χρησιμοποιήσουν ως και για αφοδευτήριο.
Το 13ο δημοτικό σχολείο λοιπόν που εδρεύει στην οδό Μακεδονίας στο συνοικισμό Αη Βασιλιώτικα και το οποίο στεγάζει μαθητές Ρομά, λίγο πριν την έναρξη του σχολικού έτους παρουσιάζει θλιβερή εικόνα. Έγινε τις περασμένες ημέρες στόχος ακραίου βανδαλισμού αλλά και κλοπών. Οι δράστες άρπαξαν από γραφεία, ντουλάπες έως και ψυγείο. Τα κάγκελα και τα προστατευτικά πλέγματα του 1ου ορόφου δεν αποθάρρυναν τους επιτήδειους.
Η υπόθεση προβληματίζει την εκπαιδευτική κοινότητα ενώ οι αστυνομικές αρχές καλούνται να εντοπίσουν του δράστες. Το κόστος των ζημιών είναι μεγάλο και απειλεί να τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό του δήμου για τις επισκευές –συντηρήσεις των σχολικών μονάδων. Κατά τη διάρκεια του θέρους άλλωστε πολλά σχολεία έγιναν στόχος των επιτηδείων αλλά η εικόνα στο 13ο δημοτικό σχολείο ξεπερνά κάθε όριο. Ένα σχολείο που τον περασμένο χειμώνα βάφτηκε και εξωραΐστηκε.
Το agrinionews.gr επικοινώνησε με τον δάσκαλο και αντιδήμαρχο Αγρινίου κ. Σπύρο Αδάμη ο οποίος διατηρεί και την ιδιότητα του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αγρινίου. Βαθύτατο προβληματισμό και οργή εξέφρασε και ο κ.Αδάμης. Σημείωσε πως στον δήμο Αγρινίου λειτουργούν 180 σχολεία που παρουσιάζουν μεγάλες ανάγκες για επισκευές και συντηρήσεις. «Εάν προκαλούνται ζημιές αυτής της έκτασης είναι φυσικό ο προγραμματισμός να τινάζεται στον αέρα», τονίζει υπογραμμίζοντας πως ο…λογαριασμός εν τέλει στους δημότες καταλήγει. «Είναι ακατανόητη η μανία και η βαρβαρότητα που επέδειξαν ορισμένοι. Δεν υπάρχει λογικοφανής εξήγηση», αναφέρει ο κ. Αδάμης κάνοντας λόγο «για εγκληματική συμπεριφορά απέναντι στο σχολείο και την τοπική κοινωνία που ακυρώνει με τον πλέον βάρβαρο τρόπο τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί».
Ο κ.Αδάμης στις δηλώσεις του δίνει και μια άλλη διάσταση: «Η Πολιτεία καλείται να ξεκαθαρίσει ποιου είδους σχολεία και εκπαίδευση επιθυμεί για τους Ρομά και αν επιτρέπεται σχολεία σαν το 13ο να λειτουργούν με χαρακτηριστικά γκέτο»…

Δείτε το αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ του agrinionews.gr:

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.