Βατς, η πιο μπαρόκ πόλη της Ευρώπης

Η αψίδα του θριάμβου που δεν καταδέχτηκε η αυτοκράτειρα να περάσει

0

Χτισμένη στους πρόποδες των Καρπαθίων η μικρή πόλη της Ουγγαρίας εντυπωσιάζει με την μπαρόκ αισθητική της. Το Βατς με ιστορία χιλίων χρόνων βρίσκεται σε απόσταση τριάντα χιλιομέτρων από τη Βουδαπέστη.

Με την ομορφότερη ίσως μπαρόκ πλατεία της Ευρώπης, ο ταξιδιώτης μπορεί να ταξιδέψει στο χρόνο καθώς ανακαλύπτει την πόλη. Κάθε καλοκαίρι πραγματοποιείται και φεστιβάλ για τους λάτρεις του μπαρόκ.

Η εντυπωσιακή αψίδα του θριάμβου χρονολογείται από το 1764 και κατασκευάστηκε για την επίσκεψη της αυτοκράτειρας Μαρίας Θηρεσίας στην πόλη. Ωστόσο κατά λάθος η άμαξά της πέρασε από την άλλη πλευρά του ποταμού και η αυτοκράτειρα δεν πέρασε ποτέ από την αψίδα.

Το Βατς φιλοξενεί εκκλησίες όλων των δογμάτων του Χριστιανισμού αλλά και συναγωγή.

Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το εστιατόριο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και στεγάζεται σε ένα κελάρι επτακοσίων ετών. Ο ταξιδιώτης μπορεί να περπατήσει κατά μήκος του παραποτάμιου πεζόδρομου ή να κάνει βαρκάδα στο ποτάμι.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

vac

Βατς / Ουγγαρία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Φιορίνι (0,003 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες από την Αθήνα και 1 ώρα και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για Βουδαπέστη. Από τη Βουδαπέστη φτάνει κανείς στο Βατς με τρένο σε 25 λεπτά.

ΒΑΤΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

ΒΑΤΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΒΑΤΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΒΑΤΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΒΑΤΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΒΑΤΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΒΑΤΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΒΑΤΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

ΒΑΤΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ