Αγρίνιο: Η παιδεία στο έλεος της ναφθαλίνης…

0

Δυστυχώς το θέμα με τις ναφθαλίνες στα σχολεία του Αγρινίου συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Κάθε μέρα σχεδόν σε ένα με δύο σχολεία κάποιοι έχουν ρίξει ναφθαλίνες. Η κατάσταση έχει ξεφύγει αφού πλέον δεν έχουμε να κάνουμε με μεμονωμένα περιστατικά.
Το θέμα προκαλεί θλίψη, προβληματισμό και ερωτηματικά στη τοπική κοινωνία. Ιδιαιτέρως έχει προκαλέσει την αγανάκτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς αισθάνονται ότι είναι κυριολεκτικά στο έλεος μιας συμμορίας που δρα ανενόχλητη για μεγάλο διάστημα και παραμένει ασύλληπτη.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό αφού πέρα από την αναστάτωση που προκαλεί στην ομαλή λειτουργία των σχολείων και τις πολλές διδακτικές ώρες που χάνονται, η εισπνοή ναφθαλίνης είναι πολύ επικίνδυνη για την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα σχολεία. Ιδιαιτέρως σε όσους έχουν ανεπάρκεια στο ένζυμο G6PD η ναφθαλίνη μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρές επιπλοκές.
Για αυτό απευθύνω έκκληση προς την Ελληνική Αστυνομία να εντείνει τις προσπάθειες της, να κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να εξιχνιαστεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι υπαίτιοι, ώστε να επανέλθει η ηρεμία και να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος
Καθηγητής Μαθηματικών [M.Sc]