7ο Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής από την ΠΔΕ και το Τμήμα Υγιεινής

0

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το τμήμα Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών οργανώνουν το 7ο Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Πάτρα, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου, από τις 3 έως τις 5 Νοεμβρίου 2017.

Kεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι «Η Δημόσια Υγεία στο Προσκήνιο: Πρόληψη, Προαγωγή, Ποιότητα». Αφορά τη διερεύνηση και ανάδειξη μεθοδολογιών για την πρόληψη ασθενειών, την προαγωγή υγιεινών τρόπων ζωής, την προστασία των πολιτών από απειλές κατά της υγείας και τη βελτίωση του συστήματος υγείας ώστε να είναι ικανό να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών, αποτελούν τους κεντρικούς άξονες του φετινού Συνεδρίου του Φόρουμ.

Κύριος στόχος του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας είναι η ανταλλαγή απόψεων, η ενημέρωση για την πρόοδο της έρευνας σε τομείς που αφορούν τη Δημόσια Υγεία και η σύσφιξη της συνεργασίας μεταξύ των Ακαδημαϊκών Μονάδων αλλά και του ευρύτερου επιστημονικού δυναμικού που ασχολείται με τη Δημόσια Υγεία και τη Κοινωνική Ιατρική.

Το Συνέδριο ενδιαφέρει όλους τους Επαγγελματίες Υγείας, ιατρούς, νοσηλευτές, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές, και γενικότερα επιστήμονες των Επιστημών Υγείας, των Βιολογικών, Φυσικών, Οικονομικών Επιστημών και Επιστημών Πληροφορικής.