Μαυραγάνης: Δεν θα μπορούν να ασφαλιστούν αυτοκίνητα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

0

Σε αυστηροποίηση του πλαισίου για ιδιοκτήτες οχημάτων, Ιδιωτικής και Δημόσιας Χρήσης, που αποφεύγουν τους ελέγχους ΚΤΕΟ προσανατολίζεται το υπουργείο Μεταφορών σύμφωνα με τον κ. Νίκο Μαυραγάνη.

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Σπύρου Λυκούδη (Ποτάμι), είπε χαρακτηριστικά πως εξετάζεται ακόμα και η απαγόρευση ασφάλισης όσων οχημάτων δεν περνούν από ΚΤΕΟ.

«Πολλές φορές είτε τα Ι.Χ. αυτοκίνητα είτε τα Δ.Χ. αυτοκίνητα, όπως είναι τα ταξί, αποφεύγουν ίσως τον έλεγχο των ΚΤΕΟ, πρέπει να αυστηροποιήσουμε το πεδίο με κάποιους κανόνες, που ίσως πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση του να μην μπορεί να ασφαλισθεί ένα όχημα εάν δεν έχει ΚΤΕΟ ή στην επίταση του προστίμου και στους ελέγχους που πρέπει να γίνονται, ούτως ώστε να περιοριστεί ακριβώς η όποια ρύπανση μπορεί να υπάρχει από αρρύθμιστους κινητήρες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης για να προσθέσει αναφορικά με το αίτημα απόσυρσης των παλαιών ταξί: «Θα ήταν πολύ σκληρό, όμως, και θα προσέβαλε ουσιαστικά το άρθρο 5 του Συντάγματος, εάν πηγαίναμε από σήμερα μέσα στην οικονομική κρίση και λέγαμε σωρευτικά, λοιπόν, όλοι αλλάζετε οχήματα όσοι έχετε περάσει τα όρια ηλικίας και μέχρι το 2020 θα πρέπει να τα έχετε αλλάξει όλοι. Η ιδέα, λοιπόν, είναι ότι μέχρι το 2020 θα πρέπει να είμαστε ανεκτικοί ως προς αυτό και ως προς το άλλο, το περιβάλλον, θα πρέπει να είμαστε αυστηροί στον έλεγχό τους από τεχνικά κλιμάκια του ΚΤΕΟ».