Πρόσκληση Τσίπρα στον αραβικό κόσμο για επενδύσεις στην Ελλάδα

0

Κάλεσμα σε αραβικές χώρες να αξιοποιήσουν τη γεωστρατηγικά σημαντική θέση της Ελλάδας και την ανάκαμψη της οικονομίας για να επενδύσουν στη χώρα μας απηύθυνε ο πρωθυπουργός, ανοίγοντας τις εργασίες της 2ης Ευρω-Αραβικής Διάσκεψης που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στον χαιρετισμό του ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η Ελλάδα ήταν και παραμένει «γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή», που καθιερώνεται σταδιακά ως περιφερειακός κόμβος για την ενέργεια, το εμπόριο, τις μεταφορές και τις τηλεπικοινωνίες.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή που λειτουργεί ως κέντρο διπλωματικού διαλόγου και ως «σταυροδρόμι» πολιτισμών.
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι υπάρχει βεβαιότητας πως η Ελλάδα «έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της κρίσης», προσθέτοντας ότι η χώρα μπαίνει σε νέα εποχή που οι επενδυτές μπορούν να αξιοποιήσουν.

Στις εργασιες της Διάσκεψης συμμετέχει και ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος συναντήθηκε νωρίς το πρωί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο. Στις 12:00 το μεσημέρι θα συναντηθεί και με τον κ. Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: skai.gr