Δράσεις ενημέρωσης για το σακχαρώδη διαβήτη

0

Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώνει δράσεις με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά», στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 το πρωί, από το Παλαιό Λιμάνι Πάτρας (Ηρώων Πολυτεχνείου, Πύλη 7) θα γίνει η έναρξη της διαδραστικής εκδήλωσης «Περπατώντας Μαθαίνω για το Διαβήτη» που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά». Στο μώλο της Αγίου Νικολάου όπου θα είναι και το σημείο τερματισμού θα πραγματοποιούνται έλεγχοι διαβητικού ποδιού, θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα για το Σακχαρώδη Διαβήτη καθώς και πολλές δράσεις για παιδιά.

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, ώρα 18:00, στην Αγορά Αργύρη, πρόκειται να πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης και Αγγεία- Νεώτερες Θεραπευτικές Μεθόδους» με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων όπως η κα Κυριαζοπούλου Βενετσάνα, Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγήτρια Παθολογίας, ο κος Καρναμπίδης Δημήτριος, Αν. Καθηγητής Επεμβατικής Ακτινολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, ο κος Νταβλούρος Περικλής, Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, ο κος Παπαδούλας Σπυρίδωνας, Αγγειοχειρούργος Π.Γ.Ν.Π., ο κος Σιαμπλής Δημήτριος, Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και ο κος Τσίγκας Γρηγόριος, Επ. Α’ Επεμβατικός Καρδιολόγος Π.Γ.Ν.Π. Η Ημερίδα συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά».