Επεσε στο κενό από τον 23ο όροφο ο εκατομμυριούχος Χ.Μπάντενχορστ

0

Από τον 23ο όροφο ενός πύργου στη Νότια Αφρική έπεσε ο Χένρι Μπάντενχορστ, ο οποίος μαζί με το σύντροφό του, Γκάρι Φις, είχαν ιδρύσει το Gaydar, την που ιστοσελίδα έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση τoυ online gay dating. Η είδηση του θανάτου επιβεβαιώθηκε από τον φιλικό κύκλο του 51 ετών επιχειρηματία με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για αυτοκτονία. Ήταν τον Νοέμβριο του 1999 όταν οι δύο άνδρες ίδρυσαν την dating ιστοσελίδα του Gaydar, μετά το παράπονο ενός gay φίλου που δεν μπορούσε να βρει κάποιον μέσω των online dating sites που υπήρχαν.

Ο Ρομπ Κέρτι,, ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Gaydar, δήλωσε στο BuzzFeed News: «Πριν από δεκαοκτώ χρόνια ο Henry και ο συνεργάτης του Gary επανεφηύραν τον τρόπο με τον οποίο συναντιούνται οι ομοφυλόφιλοι, δημιουργώντας έτσι ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τους LGBT ανθρώπους παντού. Η ομάδα του Gaydar είναι συγκλονισμένη και λυπημένη με το θάνατο του Henry και στέλνει συλλυπητήρια στους φίλους και την οικογένεια του Henry.»

Η Κουτάλι Ζόντο είδε τη φριχτή εικόνα του 51χρονου να προσγειώνεται σε αυτοκίνητο ενώ ο σοφέρ βρισκόταν στο τιμόνι. «Άκουσα τον δυνατό θόρυβο. Ήταν από την πρόσκρουσή του πάνω στο αυτοκίνητο. Ήταν φριχτή εικόνα. Υπήρχαν σπασμένα γυαλιά και αίματα. Το ασθενοφόρο και η αστυνομία ήρθαν λίγο αργότερα και απέκλεισαν την περιοχή», ανέφερε στον Independent. Ο επιχειρηματίας πιστεύεται ότι δεν είχε ξεπεράσει την αυτοκτονία του συντρόφου του που είχε πέσει από το μπαλκόνι του 8ου ορόφου αφού είχε πάρει ναρκωτικά.