Νίκη ανάσα για Παναιτωλικό… Επικράτησε 3-1 της Λάρισας

0

Ο Παναιτωλικός έψαχνε από καιρό τη νίκη που θα τον «ξεκόλλαγε» από τις τελευταίες θέσεις. Αγνοούσε τη σχετική χαρά από τις τις 30 Σεπτεμβρίου και το 3-0 των Χανίων. Υπήρχε πίεση και άγχος, όμως μετά το σημερινό 3-1 επί της Λάρισας, τα απέβαλε σε μεγάλο βαθμό. Σε ένα εξαιρετικό ματς (30 τελικές, 18-12 υπέρ των γηπεδούχων), βρήκε το αποτέλεσμα που ήθελε, απέναντι σε μία ομάδα που επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε ανοδική τροχιά.
Ο Μάκης Χάβος ξεκίνησε με τους Τσέναμο κάτω από τα γκολπόστ, τον Μαρινάκη δεξί μπακ, τους Μιχάι, Χαντάκια στα στόπερ, τον Ρότσα αριστερό μπακ, τους Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο στον άξονα, τον Μάζουρεκ οργανωτή, τον Μοράρ αριστερό εξτρέμ, τον Ντίας δεξιό και τον Μαρκόβσκι στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Ηλίας Φυντάνης είχε τον Μπόζοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, τον Ρέντζα αριστερός μπακ, τους Ζίζιτς, Φάρκας στα στόπερ, τον Μασούρας δεξιό, τους Φατιόν, Αγκάνοβιτς στο «6»-«8», τον Λεοζίνιο οργανωτή, τους Κριζμάν, Ντέλετιτς στα άκρα και τον Ναζλίδη μοναδικό προωθημένο.
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με… πολλές υποσχέσεις. Η αναμέτρηση είχε ρυθμό και παρότι ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που κρατούσε μπάλα (η κατοχή έφτασε κάποια στιγμή στα επίπεδα του 70%-30%), η Λάρισα ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Την ίδια στιγμή όμως αντιμετώπιζε και σοβαρά προβλήματα στην άμυνα. Οι γηπεδούχοι τα εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και βρήκαν 2 φορές στόχο. Μάλιστα το γκολ του Μάζουρεκ (34′) ήταν εξαιρετικό, ενώ ο Μοράρ (12′) για ακόμη μία φορά έδειξε την εκτελεστική του δυνότητα.
Με σκορ 2-0 υπέρ τους, οι «κυανοκίτρινοι» ξεκίνησαν το δεύτερο μισό προβάλλοντας ως το «αφεντικό» της αναμέτρησης, αλλά οι «βυσσινί» δεν τα παράτησαν. Μείωσαν πολύ νωρίς (49′ με τον Λεοζίνιο) και το παιχνίδι πήρε «φωτιά». Εκείνη τη στιγμή πάνω από το Αγρίνιο άρχισε ο παράγοντας άγχος να κάνει την εμφάνισή του και η ΑΕΛ με κινητήριους μοχλούς τους Ναζλίδη (κατά πρώτο λόγο), Ντέλετιτς, Λεοζίνιο, Κριζμάν, έφτανε με αξιώσεις στα καρέ του Τσέναμο (ανασταλτικά οι γηπεδούχοι είχαν πολλά… ζητήματα). Ομως δεν «τελείωνε» τις φάσεις σωστά και στα τελευταία λεπτά, μετά και τις αλλαγές που έγιναν, τα «καναρίνια» ήταν εκείνα που έδειχναν πιο κοντά στο γκολ. Οπως και τελικά έγινε με τον Ρόσα στις καθυστερήσεις.
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Τσέναμο, Μαρινάκης, Μιχάι, Χαντάκιας, Ρότσα, Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο, Μάζουρεκ (74′ Λόπες), Μοράρ (64′ Κλέσιο), Ντίας, Μαρκόφσκι (68′ Ρόσα).
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Ζίζιτς, Φάρκας (81′ Λαγός), Ρέντζας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Λεοζίνιο (89′ Γιαννιτσάνης), Κριζμάν, Ντέλετιτς, Ναζλίδης.