Τσέναμο: «Ηταν θέμα ψυχολογίας»

0

Στις νίκες επέστρεψε χθες ο Παναιτωλικός και ο Τσέναμο μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, στάθηκε στον παράγοντα ψυχολογία.

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 
-τους λόγους των κακών αποτελεσμάτων:
«Ήταν καθαρά θέμα ψυχολογίας. Όλα άρχισαν στη Λειβαδιά. Από εκεί και μετά μας πήρε η κάτω βόλτα γιατί είδαμε ότι δεν έχουμε το εύκολο γκολ. Δεν θέλει πολύ να σε πάρει η κάτω βόλτα».
-για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό;
«Κάναμε τα πάντα για να σκοράρουμε για να μπει η μπάλα. Αλλά δεν έμπαινε με τίποτα… Από εκείνο το παιχνίδι και μετά δεν ήμασταν καλά. Και χθες, παρά το εύρος των τριών τερμάτων κάναμε μόνοι μας δύσκολο το παιχνίδι».
-για τη νοοτροπία του:
«Πολλά χρόνια που ήμουν Ατρόμητο και στις άλλες ομάδες δεν βλέπω ποτέ τον εαυτό μου ως βασικό. Προσπαθώ συνεχώς καθημερινά στην προπόνηση. Αυτό δεν είναι εύκολο αλλά και πρέπει να το δουλέψεις όταν είσαι βασικός και παίζεις. Παιχνίδι με παιχνίδι παίζεις για να αποδείξεις ότι είσαι ικανός να βοηθήσεις την ομάδα. Το γεγονός ότι ο Δημήτρης Κυριακίδης έχει χριστεί διεθνής τερματοφύλακας φτάνει. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο…
-για τους νεαρούς παίκτες που έχει η ομάδα και πώς αυτό διαμορφώνει την «προσωπικότητα» της ομάδας:
«Το έχω πει και στα παιδιά. Ο Παναιτωλικός έχει παίκτες με χαμηλή ηλικία και κυρίως όταν είναι ξένοι αυτοί, είναι η ψυχολογία τους ευμετάβλητη. Εγώ εστίασα και μιλώντας στα παιδιά πως αυτό που θα δώσει περισσότερο δύναμη είναι η πίστη. Ένας τερματοφύλακας στον Παναιτωλικό θα πρέπει να καθοδηγεί να προστατεύει και να παροτρύνει. Χθες έπαιζα με 23 και 19 ετών παιδιά μπροστά μου. Από το 20ο λεπτό είχε κλείσει η φωνή μου»
-για τον αποκλεισμό της Ιταλίας από το Μουντιάλ:
«Όλες οι σχολές περνούν κρίση. Ήρθε η σειρά των Ιταλών να αναθεωρήσουν και ενδεχομένως και το πως μαθαίνουν το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι υπάρχου και θετικά αν το σκεφτούν. Καλό το κατενάτσιο αλλά…