«Εμπιστεύονται» τα πόδια τους

Στον Παναιτωλικό δοκιμάζουν σουτ στα όρια της αντίπαλης μεγάλης περιοχής και παίρνουν γκολ με αυτόν τον τρόπο

0

Στις επιτυχίες επέστρεψε χθες ο Παναιτωλικός, καθώς κέρδισε τη Λάρισα με 3-1 και…. ξεκόλλησε. Τα «καναρίνια» έβγαλαν μεσοεπιθετική ποιότητα, ρόλαραν και άφησαν υποσχέσεις ότι τα πρόσφατα άτυχα αποτελέσματα που είχαν, ήταν απλά μία κακή παρένθεση.

Εκείνο που χαρακτήρισε το παιχνίδι τους, για ακόμη μία φορά, ήταν πως σημείωσαν ορισμένα όμορφα γκολ. Με κορωνίδα αυτό του Μάζουρεκ στο 34’. Ο Αργεντινός έκανε εξαιρετική κούρσα και  ωραίο τελείωμα, βρίσκοντας δίχτυα για 3η φορά στη σεζόν.
Πλέον οι «κυανοκίτρινοι» είναι στη 2η θέση της λίστας με τα περισσότερα σουτ εκτός της αντίπαλης περιοχής, αφού μετά από 12 ματς στη σεζόν έχουν απειλήσει 63 φορές με αντίστοιχο τρόπο. Ο Μάζουρεκ επιχείρησε τα 20 από αυτά και ήδη έχει βρει στόχο μία φορά (μετρά ακόμη εκτός περιοχής ένα δοκάρι και 2-3 φορές οι αντίπαλοι πορτιέρο του είπαν «όχι»), ενώ αμέσως μετά ακολουθεί ο Ρόσα. Ο Βραζιλιάνος που επίσης σκόραρε χθες, έχει πετύχει και τα 2 του γκολ με μακρινά σουτ (11 συνολικά) και τα παραπάνω αποτυπώνουν ορισμένα πράγματα. Οτι στο Αγρίνιο έχουν «καλά» πόδια και τα εμπιστεύονται, αφού είναι πρόσφατο το παράδειγμα του Μοράρ και του φανταστικού τέρματος που σημείωσε στα Γιάννινα (έχει και ένα δοκάρι στη χρονιά με «βολίδα» έξω από την περιοχή).
Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα, τα περισσότερα σουτ που γίνεται λόγος είναι στα όρια της περιοχής και όχι από π.χ. τα 40 μέτρα, πλην βέβαια ορισμένων εξαιρέσεων. Για όσους θυμούνται ο Μάζουρεκ με τον Παναθηναϊκό σκόραρε στο όριο των «πράσινων» καρέ και γενικότερα, τα «καναρίνια», θέλουν να φέρουν πίεση στον εκάστοτε αντίπαλό τους από 20 μέτρα. Αλλωστε δείχνουν να έχουν τις σχετικές ικανότητες.