Αγρίνιο: Συγκέντρωση για το δικαίωμα στην απεργία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πριν λίγη ώρα μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Δημοκρατίας, με σκοπό την προετοιμασία της απεργίας στις 14ης Δεκεμβρίου.

Στην συγκέντρωση ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Δήμας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: « Οι δορυφόροι τουΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , κατέθεσε χθες βράδυ στη βουλή, σαν το λαγό, το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας , της ωμής παρέμβασης, με νόμο, στα συνδικάτα . Με τις γνωστές άθλιες διαδικασίες που επιλέγει πάντα η κυβέρνηση όταν είναι να κάνει τη βρώμικη δουλειά των μονοπωλίων.

Μετά από τις άμεσες αντιδράσεις του ταξικού κινήματος η κυβέρνηση , λίγο πριν τα μεσάνυχτα, αναδιπλώνεται μέσω της «άτυπης ενημέρωσης» του υπουργείου εργασίας, σύμφωνα με την οποία η αντεργατική τροπολογία θα αποσυρθεί σήμερα από το νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί , για να κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο.

Τα ταξικά συνδικάτα δε «μασάνε» στις άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις και καλούν τους εργαζόμενους και το λαό να δώσουν αποφασιστική απάντηση με μαζική συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση. Η κυβέρνηση χτυπάει την εργατική τάξη στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης , μέσα στην επιχείρηση, εκεί που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία , η αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις. Η κυβερνητική τροπολογία ανοίγει το δρόμο ώστε να καταστεί πρακτικά αδύνατη η κήρυξη απεργίας από κλαδικά συνδικάτα με μεγάλο αριθμό μελών».

pame-sigkentrwsi1 (2)

pame-sigkentrwsi1 (3)

pame-sigkentrwsi1 (5)

pame-sigkentrwsi1 (1)

pame-sigkentrwsi1 (4)

Πηγη: sinidisi.gr