Κλεισμένη στο ξενοδοχείο η Εμινέ Ερντογάν-Γιατί δεν ακολούθησε το πρόγραμμα

Η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας Εμινέ, έφτασε στην Ελλάδα το πρωί της Πέμπτης στο πλευρό του συζύγου της. Την είδαμε να βγαίνει από το αεροσκάφος κρατώντας από το χέρι τον σύζυγό της, φορώντας τη σήμα κατατεθέν μαντίλα της, ωστόσο στη συνέχεια φέρεται να… «εξαφανίστηκε».

Από την ώρα που έφυγαν από το αεροδρόμιο, επιβιβάστηκε σε ένα από τα αυτοκίνητα της πομπής του Ταγίπ Ερντογάν και έκτοτε δεν την είδε κανείς.

Η κυρία Ερντογάν δεν έδωσε το παρόν ούτε στην κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, ούτε ακολούθησε τον σύζυγό της στο Προεδρικό Μέγαρο όπως ήταν προγραμματισμένο (έτσι είχε κάνει και η Μπριζίτ Μακρόν).

Ακολούθως υπήρχαν πληροφορίες ότι η κυρία Ερντογάν θα ακολουθούσε το δικό της πρόγραμμα και ότι ενδεχομένως θα πήγαινε με την Μπέτυ Μπαζιάνα στο Μουσείο της Ακρόπολης και με την Βλασσία Παυλοπούλου στο Μουσείο Μπενάκη ενδεχομένως και στο Ιδρυμα Ελπίδα.

Ωστόσο, η Εμινέ Ερντογάν δεν εμφανίστηκε πουθενά και σύμφωνα με τις πληροφορίες βρίσκεται κλεισμένη στη σουίτα της, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια.

Υπήρξαν πληροφορίες ότι η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας αισθάνθηκε κάποια αδιαθεσία και για αυτό δεν μπορούσε να ακολουθήσει το πρόγραμμά της. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι η Εμινέ Ερντογάν άλλαξε το πρόγραμμά της για λόγους ασφαλείας προτιμώντας τη σιγουριά και την ασφάλεια της σουίτας της.

Αν και το πρόγραμμα είναι ανοιχτό, η επόμενη προγραμματισμένη εμφάνιση της κυρίας Ερντογάν είναι για τις 19:30 στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.