«Χάρισε ένα χαμόγελο σε ένα παιδί ..το αξίζει » από τους Προσκόπους Αγρινίου

Εμείς οι Πρόσκοποι Αγρινίου για 3η συνεχόμενη χρονιά προσπαθούμε με την βοήθεια των συμπολιτών μας να χαρίσουμε χαμόγελα σε παιδιά που θα «ξεχάσει» ο Άγιος Βασίλης.

Εδώ και δύο χρόνια τέτοιο καιρό εμείς  οι Πρόσκοποι Αγρινίου ξεκίνησαμε  να υλοποιούμε μια πρωτοβουλία πρωτόγνωρη για την πόλη μας και καινοτόμα στα Προσκοπικά δρώμενα. Σχεδιάσαμε και χαρίσαμε χαμόγελα σε σκυθρωπά και λυπημένα παιδικά προσωπάκια μέσω μιας δράσης που σκοπό είχε να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά δώρα από τον Άγιο Βασίλη.

Ζητήσαμε από τα Δημοτικά σχολεία της πόλης μας να μας φέρουν γράμματα από παιδάκια που θα τα “ξεχνούσε” ο Άγιος Βασίλης. Τα συγκεντρώσαμε και τα κρεμάσαμε σε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κεντρική Πλατεία, και σε μια σεμνή όσο και συναισθηματικά φορτισμένη τελετή Φορείς, Σύλλογοι, Καταστηματάρχες και πολίτες ανέλαβαν να υλοποιήσουν την επιθυμία των παιδιών που δεν ήταν άλλη από το να έχουν και αυτά την χαρά να τα επισκεφτεί ο Άγιος Βασίλης.

Ντυθήκαμε Άγιο-Βασίληδες πήραμε την κουδούνα μας και μοιράσαμε τα δώρα από σπίτι σε σπίτι. Δεν σταθήκαμε σε απρόσωπες δράσεις, δεν σταθήκαμε στα συνηθισμένα ευχολόγια, δεν σταματήσαμε να θέλουμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα εισέπρατταν το χαμόγελο των παιδιών. Τα συναισθήματα που εισπράξαμε δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε μια κόλλα χαρτί, ήταν δυνατά τρυφερά και πολλές φορές νοιώσαμε μια γροθιά στο στομάχι απ’ όσα βιώσαμε. Όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει αν δεν συμμετείχαν στην δράση μας όλοι αυτοί που πρόσφεραν τα δώρα και όλοι αυτοί που πίστεψαν με εμάς, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε να χαρίσουμε χαμόγελο σε κάποια παιδιά, στους Προσκόπους του Αγρίνιου. Πέρυσι καταφέραμε να χαρίσουμε 148 χαμόγελα, πριν δυο χρόνια 118 χαμόγελα.

Φέτος με την βοήθεια όλων μας θέλουμε να φτάσουμε τον αριθμό αυτόν ακόμα υψηλότερα, όσο υψηλότερα γίνεται. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και φέτος μέσα από την δημοσιοποίηση της δράσης μας σε όσο το δυνατόν περισσότερο κοινό.

Ελάτε να κάνουμε πράξη το μήνυμα των Χριστουγέννων και να χαρίσουμε  χ α μ ό γ ε λ α!!!! Ελάτε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 11:00πμ στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Γιατί  «…προτιμούμε το χαμόγελο από το δάκρυ ενός παιδιού».

Ας γίνουν αυτά τα Χριστούγεννα η φάτνη που θα γεννηθούν πολλά παιδικά αθώα χαμόγελα. Καλές Γιορτές με υγεία και χαρά από εμάς τους Προσκόπους Αγρινίου. Με την βοήθεια όλων θα τα καταφέρουμε!!!

Από εσάς ζητάμε, αν θέλετε να συμμετέχετε  και να αγοράσετε ένα δώρο για ένα παιδί ,όπως αυτό  θα προκύψει από την εκδήλωση μας.

Παράλληλα και με δεδομένη την καταστροφή που υπέστησαν πολλά δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας από τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε και τα σχολεία αυτών των περιοχών μέσα στην δράση μας.

ΥΓ. Σε περίπτωση θετικής ανταπόκρισης σας εκ’ μέρους για αγορά δώρου παρακαλούμε για την έγκαιρη ενημέρωση μας το αργότερο μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 14/12  στο email  scoutsofagrinio1@gmail.com αναφέροντας το όνομα σας καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας έτσι ώστε να μπορέσουμε να έλθουμε σε επαφή μαζί σας για τα περαιτέρω. Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε και τηλεφωνικά μαζί μας στα τηλέφωνα

Φαρατζή Κωνσταντίνα, 6945726001, 6937327125
Παπαδήμας θεόδωρος, 6972851049 Δημητράντζου Όλγα

Μπορείτε να μας βρείτε και στη σελίδα μας στο Facebook

Κάντε μας  like και προωθήστε την εκδήλωση στους φίλους σας και τα μέλη σας https://www.facebook.com/groups/517069555130777/aixmi-news.gr