Πέντε αστέρια για το Hyundai Kona

Το Hyundai Kona πέρασε τη σκληρή δοκιμασία και πήρε τη μέγιστη βαθμολογία ασφάλειας των πέντε (5) αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης οχημάτων Euro NCAP.

Μερικές από τις τεχνολογίες που εξασφάλισαν αυτή τη διάκριση είναι:

Hyundai SmartSense: Με κύριο στόχο να συμβαδίσει με τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας, το Kona διαθέτει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών ενεργητικής ασφάλειας, όπου μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει συστήματα όπως:

  • To σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας (Lane Keeping Assist-LKA)Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό σε μη ασφαλείς κινήσεις σε ταχύτητες άνω των 60 km / h ανιχνεύοντας τη θέση του αυτοκινήτου. Μια ηχητική προειδοποίηση ακούγεται πριν το αυτοκίνητο μετακινηθεί πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές και προειδοποιεί τον οδηγό ηχητικά και οπτικά πριν από την διορθωτική κίνηση επαναφοράς της διεύθυνσης του οχήματος σε ασφαλή θέση.
  • Το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής πρόσκρουσης (Forward Collison Avoidance Assist – FCA), αποτελεί ένα προηγμένο χαρακτηριστικό ενεργητικής ασφάλειας που ειδοποιεί τους οδηγούς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και, εάν απαιτείται, φρενάρει αυτόνομα, λειτουργώντας σε τρία στάδια. Αρχικά προειδοποιεί τον οδηγό οπτικά και ακουστικά, ελέγχει το φρένο σύμφωνα με το στάδιο κινδύνου σύγκρουσης και εφαρμόζει τη μέγιστη δύναμη πέδησης για να αποφευχθεί η σύγκρουση ή να ελαχιστοποιηθούν οι ζημίες σε περίπτωση που μια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Το σύστημα ενεργοποιείται όταν ένα όχημα ή ένας πεζός βρεθεί μπροστά από το αυτοκίνητο και λειτουργεί σε εξαιρετικά χρήσιμο εύρος ταχυτήτων, ήδη από τα 8 χλμ/ώρα.

Επιπλέον των τεχνολογιών που δοκιμάστηκαν από τον Euro NCAP, το Kona διαθέτει συστήματα όπως : High Beam Assist (HBA), Driver Attention Warning (DAW), Blind-Spot Collision Warning (BCW), Rear Cross-Traffic Collision Warning (RCCW).

Υπενθυμίζουμε ότι, το νέο μοντέλο της Κορεάτικης μάρκας ανήκει στην κατηγορία Β-SUV και διαθέτει επιλογή τετρακίνησης, ενώ κινείται από δυο κινητήρες βενζίνης, τον 1.0 T-GDi με120 ίππους και τον 1.6 T-GDi με177 ίππους.