Έριξε αυλαία το «Σήμερον Καραγκιόζης – Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη»

Μετά  από τις τέσσερις επιτυχημένες (sold out) παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και  στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι,  το έργο του Γιώργου Βούκανου «Σήμερον Καραγκιόζης – Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη»,  έριξε αυλαία την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018, στο κατάμεστο  Royal Theater ( πρώην Πτωχοκομείο ) στην  Πάτρα.

Η καινοτόμα μουσικοθεατρική παράσταση  για μικρούς αλλά  και για μεγάλους, απέσπασε άριστες κριτικές αφού κατάφερε να ενώσει επί σκηνής , ήρωες του κοσμοκαλόγερου της πεζογραφίας Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με τον Καραγκιόζη.

Τα τέσσερα Χριστουγεννιάτικα  διηγήματα του Παπαδιαμάντη, παιγμένα από τον λαϊκό ήρωα Καραγκιόζη και την παρέα του,  προσέφεραν συγκίνηση , γέλιο αλλά και έντονο προβληματισμό! H μουσική , το τραγούδι, ο λόγος και η εικόνα  δημιούργησαν ένα νοσταλγικό  ταξίδι στην Ελλάδα του χθες. Οδηγός του  ταξιδιού, ο εξαιρετικός  ηθοποιός Γεράσιμος Γενατάς , όπου ένωνε αφηγηματικά τις ιστορίες και  παράλληλα συνομιλούσε με τις φιγούρες του Θεάτρου Σκιών του Κώστα Μακρή και της ομάδας του, μπροστά αλλά και πίσω από το πανί. Η soprano  Άντα Αθανασοπούλου με τη συνοδεία της ορχήστρας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου  Ι. Π.  Μεσολογγίου, υπό τη Δ/νση του μαέστρου Σπύρου Χολέβα , απέδωσε τα τραγούδια  του έργου, σε στίχους της Μαίρης Βούκανου και κυριολεκτικά μάγεψε το κοινό  τόσο με τη φωνή της όσο και με την σκηνική της παρουσία.

Η ορχήστρα του Πνευματικού μας  Κέντρου   με σκληρή δουλειά και την καθοδήγηση του αεικίνητου Σπύρου Χολέβα, εκπροσώπησε επάξια το Μεσολόγγι και   ανέβασε   ακόμη ψηλότερα τον πολιτιστικό πήχη στην πόλη μας .