Με απόλυτη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, το Σεμινάριο Εκκλησιαστικής Μουσικής, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου «Δαυίδ ο ψαλμωδός» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Το Σεμινάριο, με θέμα «Θεωρία και Πράξη της Βυζαντινής Μουσικής», το παρακολούθησαν πτυχιούχοι και διπλωματούχοι της βυζαντινής μουσικής και διεξήχθη στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Παρεκκλησίου της Ευαγγελιστρίας, στο Αγρίνιο.

Εισηγητής ήταν ο καθηγητής κ. Γεώργιος Κωνσταντίνου, Μουσικολόγος, Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ο κ. Κωνσταντίνου, με μία λίαν διαφωτιστική και τεκμηριωμένη θεωρητική και πρακτική προσέγγιση, μίλησε για τους ήχους της εκκλησιαστικής Οκτωηχίας και τις σχέσεις που τους διέπουν. Επίσης, αναφέρθηκε στο μεγάλο κεφάλαιο της Μουσικής Εκφράσεως, που ως σκοπό έχει τη σωστή μουσική επένδυση του εκκλησιαστικού κειμένου και ταυτόχρονα τη βοήθεια και την ενίσχυση των πιστών προς την κατάνυξη και την προσευχή, θέματα που είναι άκρως ενδιαφέροντα και σημαντικά, για όσους ασχολούνται και μελετούν τη βυζαντινή μουσική.

Επειδή, όμως, τα ανωτέρω θέματα δεν εξαντλούνται στο χρονικό πλαίσιο ενός σεμιναρίου, δόθηκε υπόσχεση για συνέχεια των συναντήσεων. Έτσι, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το επόμενο σχετικό Σεμινάριο, για το οποίο σύντομα θα ανακοινωθεί ο χώρος και το πρόγραμμα.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.