Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την ερασιτεχνική αλιεία, είπε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα έρθει μετά από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός επεσήμανε τα εξής:

«Μετά την ολοκλήρωση της θεσμικής εκπροσώπησης των αλιέων, ενόψει και του σχεδίου νόμου για την αλιεία, θα έρθουμε σε διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να καταλήξουμε σε ένα νόμο ο οποίος θα διασφαλίζει το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να μπορούν να αλιεύουν, αλλά ταυτόχρονα θα ενσωματώνει τις αρχές της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, ώστε να καθίσταται βιώσιμη η αλιεία.

Δημοσιεύματα και τηλεοπτικές αναφορές που εμφανίζονται κατά καιρούς είναι απολύτως αβάσιμα, καθώς έχω καταστήσει σαφές, σε όλους τόνους, ότι δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται αποφάσεις για μια μερίδα ανθρώπων, χωρίς να γίνεται πρώτα διαβούλευση με αυτούς. Δεν θα εξακολουθήσουμε να εφαρμόζουμε πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων τύπου «διαίρει και βασίλευε».
Το πρόβλημα της ερασιτεχνικής αλιείας, η μάλλον της παράνομης ερασιτεχνικής αλιείας είναι γνωστό σε όλους μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε τόσο με την επαναφορά των ερασιτεχνικών αδειών, όσο και με το νέο κυρωτικό νομοσχέδιο για την αλιεία, να περιορίσουμε το φαινόμενο, καθώς ο μόνος χαμένος από την παράνομη αλιεία είναι τα ιχθυοαποθέματα.

Θα πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε, ο καθένας στο σημείο που του αναλογεί, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε την αλιεία και πάλι σε πορεία αειφορική. Αποτελεί χρέος μας, προς τις επερχόμενες γενεές στις οποίες οφείλουμε να παραδώσουμε ένα καλύτερο αύριο».

Πηγή: neapaseges.gr, aixmi-news.gr

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.