Το πρωί του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου (ώρα 12.00 π.μ.) διοργανώνεται η εκδήλωση των Εκστρατειών ECOMOBILITY και FREE MOBILITY στo Αγρίνιο, η οποία θα υλοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Γαβαλούς

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που είναι αφιερωμένη στην οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη, μαθητές θα παρουσιάσουν την εργασία τους με τον εντοπισμό προβλημάτων μετακίνησης και τις προτάσεις τους για λύσεις στο πρόβλημα.

Η ομάδα που θα παρουσιάσει την εργασία της από το Γυμνάσιο Γαβαλούς και αποτελείται από τις μαθήτριες Αναγνωστοπούλου Μαρία, Ασημάκη Μαγδαληνή, Κολοβού Κωνσταντίνα, Λάμπου Φωτεινή, Μάνσε Χριστίνα, Μαργαρά Αναστασία, Νικολάου Δωροθέα, Τσιλιγιάννη Σοφία-Άννα. Η καθηγήτρια που συντόνισε την εργασία είναι η κα Παπούτση Ευδοκία, με Διευθυντή του Γυμνασίου τον κ. Δανιά Βασίλειο.

Μέσα από τις εργασίες και τις προτάσεις των μαθητών σκοπός είναι να τονιστούν τα προβλήματα μετακίνησης στην πόλη, τα εμπόδια που δυσκολεύουν την κυκλοφορία των πεζών και των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, οι ελλείψεις στη συγκοινωνιακή δομή καθώς και οι παρατυπίες που δυσκολεύουν την καθημερινή κυκλοφορία στην πόλη.

Με το πρόγραμμα καλλιεργείται η ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης της λειτουργίας των πόλεων και αλλαγής συμπεριφορών και συνθηκών μετακίνησης με την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Παράλληλα, καλλιεργείται η αυτενέργεια των νέων με προσανατολισμό τον εντοπισμό προβλημάτων και αξιολόγηση λύσεων, ώστε να καταθέτουν προτάσεις.

Η Εκστρατεία ECOMOBILITY διοργανώνεται κάθε χρόνο από το ECOCITY και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Φέτος στρατεύθηκαν και συνεργάζονται:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τμήμα Χημείας Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος, ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Σχολή Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών Εργαστήριο Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Τομέας Πολεοδομίας και Χωροταξίας, Σπουδαστήριο Πολεοδομικών Ερευνών, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Εργαστήριο Ε ναλλακτικών Συστημάτων Μετατροπής

Ενέργειας Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής Εργαστήριο Ψυχολογίας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ AIΓΑΙΟΥ Τμήμα Περιβάλλοντος Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας, AΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών, ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Τμήμα Γεωτεχνολογίας & Περιβάλλοντος – Εργ. Ατμ. Ρύπανσης & Περιβαλλοντικής Φυσικής, ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης, ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ, TEXNIKO ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τομέας Κεντρικής Μακεδονίας, ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ & ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (MIO – ECSDE), ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔAΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ, ΒΙΟΜΙΜΗΤΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ – ΠΕΖΗ, ARTREETEAM, Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΠΑΘΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Χορηγοί Επικοινωνίας της Εκστρατείας είναι τα περιοδικά ΑUTO TΡΙΤΗ, ΜΟΤΟ ΤΡΙΤΗ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ & ΚΤΗΡΙΟ, CSR REVIEW και ECOTEC οι δικτυακοί τόποι www.csrnews.gr, www.ecozen,gr και η εφημερίδα ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Επίσης, στηρίζουν η εταιρίες COMBATT, WEBOLUTION, ΔΕΠΑ, ELITE CITY RESORT, XENIA VOLOS CITY RESORT, STEFI και STUDIO ANALYSIS.

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία μπορείτε να επικοινωνείτε με την Γραμματεία της Επιτροπής 210.6196757 email:grammateia@ecocity.gr)

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2018

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.