Συγκλονιστική μαρτυρία επιζήσαντα στο Κατμαντού: Ξαφνικά το αεροπλάνο τραντάχτηκε και μετά…

0

Πόσοι άνθρωποι έχουν επιζήσει από πτώση αεροσκάφους; Ελάχιστοι.Ένας από αυτούς είναι ο Basanta Bohora, ένας υπάλληλος ταξιδιωτικού γραφείου, ο οποίος επέβαινε στο μοιραίο αεροσκάφος που κατέπεσε στο Κατμαντού, παρασύροντας 50 άτομα στο θάνατο. Άλλο 17 ωστόσο γλίτωσαν, αν και με σοβαρότατους τραυματισμούς. Ανάμεσά τους και ο νεαρός ταξιδιωτικός πράκτορας, ο οποίος είχε ταξιδέψει στο Μπανγκλαντές, μαζί με άλλους 15 συναδέλφους του από το Νεπάλ, για εκπαίδευση.

Ο Basanta Bohora φέρει βαριά τραύματα στο κεφάλι και στα πόδια. Παρόλα αυτά, έχει πλήρη αντίληψη της τύχης του, κάτι που δεν θέλησε να κρύψει ούτε μία στιγμή. Η μαρτυρία του για τα ελάχιστα εκείνα δευτερόλεπτα πριν την πτώση του αεροσκάφους, είναι συγκλονιστική: «Ήμασταν 16 άτομα από το Νεπάλ, από διάφορα ταξιδιωτικά γραφεία μέσα στο αεροπλάνο. Είχαμε πάει στο Μπανγκλαντές για εκπαίδευση».

Ο Bohora περιγράφει τη διάρκεια του ταξιδιού, λέγοντας πως «όταν απογειωθήκαμε από την Dhaka, ήταν όλα εντάξει. Όταν πλησιάσαμε στο διεθνές αεροδρόμιο Tribhuvan και ετοιμαζόμασταν για προσγείωση στο Κατμαντού, το αεροσκάφος άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα».

«Ξαφνικά τραντάχτηκε ολόκληρο το σκάφος, ακούσαμε έναν μεγάλο θόρυβο και… ακολούθησε η πρόσκρουσυη», τόνισε κατά τη δραματική του περιγραφή ο νεαρός υπάλληλος του ταξιδιωτικού γραφείου, από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται.

«Δεν είχα επαφή με το περιβάλλον μετά την πτώση του αεροσκάφους. Κάποιος με πήγε στο νοσοκομείο Sinamangal και από εκεί οι δικοί μου άνθρωποι με μετέφεραν στο Norvic. Έχω τραύματα στο κεφάλι και στα πόδια, αλλά είμαι πολύ τυχερός που έζησα από αυτή τη δοκιμασία», δήλωσε ο Basanta Bohora, ένας από τους 17 που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί μέσα από την «κόλαση».