Δικαστική ανατροπή: Ένοχος ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία Αλβανού στις Παπαδάτες το 2010

0

Δικαστική ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση του θανάτου ενός 30χρονου Αλβανού που συνέβη τον Δεκέμβριο του 2010 μετά από συμπλοκή  έξω από μπαρ στις Παπαδάτες Μακρυνείας.
Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που αποφάσισε την ενοχή του 38χρονου σήμερα Αιτωλοακαρνάνα, ιδιοκτήτη τότε του μπαρ. Η απόφαση προκαλεί μεγάλη αίσθηση καθώς ανατρέπει την αρχική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριου το οποίο τον Μάρτιο του 2012 είχε αθωώσει ( με ψήφους 4 – 3) τον κατηγορούμενο.
Σε αυτή την απόφαση άσκησε έφεση ο Εισαγγελέας Εφετών και στις 23 Φεβρουαρίου 2018 στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Στερεάς ξεκίνησε η εκδίκαση που ολοκληρώθηκε σήμερα. Ο κατηγορούμενος σήμερα κρίθηκε ένοχος (κατά πλειοψηφία , με ψήφους 4-3). Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 16 ετών ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της χρόνιας καλής συμπεριφοράς.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη το ξημέρωμα της 19ης Δεκεμβρίου 2010. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής , ο 30χρονος τότε ιδιοκτήτης μπαρ στην Μακρυνεία συνεπλάκη με το θύμα, έναν θείο του και έναν Αλβανό ακόμη, έπειτα από παρεξήγηση μέσα στο μπαρ . Ο 30χρονος Αλβανός χτυπήθηκε με μαχαίρι μεταξύ πλάτης και αυχένα και παρά το γεγονός ότι το τραύμα του δεν ήταν βαθύ έχασε τη ζωή του από αιμορραγία,
Ακολούθησαν τρεις συλλήψεις για το επεισόδιο. Ο 30χρονος τότε ιδιοκτήτης του μπαρ κατηγορήθηκε για τη δολοφονία, προφυλακίστηκε και αρχικά αθωώθηκε τον Μάρτιο του 2012. Μάλιστα τότε στη δικαστική αίθουσα υπήρχε έντονη παρουσία Αλβανών συγγενών και φίλων του θύματος και ένταση στο άκουσμα της απόφασης.
Ώσπου φθάσαμε στη σημερινή απόφαση για την ενοχή του κατηγορούμενου. Ερωτώμενος σχετικά από το agrinionews.gr ο Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής κ. Νώντας Λούκας περιορίστηκε στο να εκφράσει την ικανοποίηση του για την απόφαση της Δικαιοσύνης.

agrinionews.gr