Eκδήλωση 25ης Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών – Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

0

Την οριστική του μορφή έλαβε το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, με βάση το αποτέλεσμα των Αρχαιρεσιών που διεξήχθησαν την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018.

Όπως προβλέπεται από το Καταστατικό, ο πλειοψηφών Σύμβουλος Σεραφείμ Παπανικολάου συγκάλεσε τα μέλη της νέας Διοίκησης  την Δευτέρα 12 Μαρτίου, το απόγευμα, με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης την Συγκρότηση σε Σώμα.

Νέος πρόεδρος εκλέχτηκε, ομόφωνα, ο γενικός διευθυντής της Λεοντείου Σχολής Νικόλαος Νούλας. Αναλυτικά, η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα διαχειρίζεται τις τύχες του Πνευματικού Κέντρου για τα επόμενα τρία χρόνια, έχει ως ακολούθως:

Πρόεδρος:

Νούλας Νικόλαος Γενικός διευθυντής Λεοντείου Σχολής Αθηνών

Α΄ Αντιπρόεδρος:

Παπαευθυμίου Ηλίας Αντιστράτηγος Αστυνομίας ε.α. – Νομικός

Β΄ Αντιπρόεδρος:

Ραφτόπουλος Αθανάσιος Φιλόλογος

Γεν. Γραμματέας:

Παπανικολάου Σεραφείμ Αναπλ. Καθηγητής Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών

Ταμίας:

Τούμπας Κωνσταντίνος Υποστράτηγος Αστυνομίας ε.α.

Εφορος Οικονομικών:

Αβράμπος Απόστολος Συνταξ. Διευθυντικό στέλεχος Τράπεζα Ελλάδος

Εφορος Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων & Εκδηλώσεων:

Αρβανίτης Χρήστος Δημοσιογράφος

Αναπληρώτρια  Γενική Γραμματέας:

Αναγνωστοπούλου Δανάη Φιλόλογος

Αναπληρωτής Ταμίας:

Τσόλκας Βασίλειος Πολιτικός Μηχανικός

Αναπληρωτής Εφορος Οικονομικών:

Γεωργίου Ανάργυρος Αντιστράτηγος Αστυνομίας ε.α.

Αναπληρώτρια Εφορος Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων & Εκδηλώσεων:

Κουφάκη Λαμπρινή Δημοσιογράφος

Μέλη:

Παπανικολάου Ηρακλής Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Συνταξιούχων Βουλής

Παλαιογεώργος Παναγιώτης Χρηματοασφαλιστικός Σύμβουλος

Στοφόρος Νικόλαος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μπαρλή Ελένη Οδοντιατρικός Συνεργάτης

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητά μέλη του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών

Με την παρούσα επιστολή, ο πρόεδρος και τα μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών αισθανόμαστε την υποχρέωση να σας ευχαριστήσουμε, καθώς κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση (11 Μαρτίου 2018) μας τιμήσατε με την ψήφο σας και μας εμπιστευθήκατε τη διαχείριση του Ιδρύματος για τα επόμενα τρία χρόνια (2018 – 2020). Γνωρίζουμε ότι αναλαμβάνουμε μια μεγάλη ευθύνη, αφού το Πνευματικό Κέντρο έχει πίσω του μια μεγάλη ιστορική παρακαταθήκη. Αλλωστε, σύμφωνα με το ίδιο το Καταστατικό του, οφείλει να είναι πάντοτε χώρος του πνεύματος και του πολιτισμού για τους απανταχού Ρουμελιώτες, αλλά και για την αθηναϊκή και την ελληνική κοινωνία εν γένει. Γι’ αυτό και τώρα, σε δύσκολες εποχές, δεσμευόμαστε να εργασθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, στο επίπεδο του εφικτού, για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των μελών και των φίλων μας. Με αυτόν τον τρόπο, το Πνευματικό Κέντρο θα  αποτελέσει πραγματική «εστία» για όλους τους συμπατριώτες μας από τους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Διαβεβαιώνουμε ότι, για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, θα εργασθούμε από κοινού με διάθεση προσφοράς, με πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και των υποχρεώσεων που αναλάβαμε. Αναμφίβολα, μας δίνει θάρρος το γεγονός ότι, σε αυτή την πορεία αναδημιουργίας, δεν είμαστε μόνοι. Είμαστε βέβαιοι ότι όλα τα μέλη μας θα σταθούν αρωγοί και συνοδοιπόροι, καθώς ο σκοπός είναι κοινός και πηγάζει από την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μας. Επιπροσθέτως, θα ήταν ευχής έργον να πλαισιώσουν την προσπάθειά μας και νέα μέλη, σύμφωνα πάντοτε με τις επιταγές και τις προϋποθέσεις του Καταστατικού. Στον κοινό αυτό σκοπό μπορεί να συνδράμει κάθε εποικοδομητική πρόταση που θα διατυπωθεί, καθώς μόνο μέσα από αυτή τη συμπόρευση θα μπορέσουμε να καταστήσουμε το Πνευματικό Κέντρο ένα πραγματικό κόσμημα, που θα τιμάει όλα τα μέλη του, αλλά και τους φίλους της Ρούμελης.  

Με συμπατριωτικούς χαιρετισμούς

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Γενικός Γραμματέας

Σεραφείμ Παπανικολάου

Αναπλ. Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Νούλας

Γενικός Διευθυντής Λεοντείου Σχολής Αθηνών