Οι πρώτες σκέψεις του Μαρτίνς για το ρόστερ και οι φευγάτοι

Πέδρο Μαρτίνς θα δει από κοντά το Ολυμπιακός – Κέρκυρα για να βγάλει τις πρώτες και… βασικές αποφάσεις του για το ρόστερ. Ποιοι παραμένουν στην ζώνη του… υποβιβασμού.

Βγάζουμε για αρχή από την εξίσωση τους Σεμπά και Οφόε, που έχουν τεθεί εκτός ομάδας, όπως επίσης και τον πολύ καλό Προτό, τους υπόλοιπους κίπερ αλλά και παίκτες όπως ο Ίγκορ που έχουν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής ή ακόμα και τον Βέργο. Από τους λεγόμενους βασικούς επίσης ασφαλείς θα πρέπει να νιώθουν και οι Παπέ Σισέ (σ.σ. που δεν παίζει λόγω καρτών με Κέρκυρα), Ρομαό, Χατζισαφί (σ.σ. με τον Ιρανό μπακ να μην έχει πάρει αρκετές ευκαιρίες), Κούτρη, Ανσαριφάρντ, Ταχτσίδη αλλά και τους μικρούς.

Από εκεί και πέρα ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται να αποφασίσει για αρκετούς ως προς το ρόστερ. Έχουμε και λέμε: στην άμυνα ο Μποτία είναι… φευγάτος, ο Ομάρ που δεν έχει κάνει τόσο καλά ματς φέτος έχει ζητήσει να φύγει και επίσης από τον Ένγκελς υπάρχουν αρκετά παράπονα.

Στον άξονα ο Ζιλέ και ο Φορτούνης βρίσκονται σε δυσμενή θέση και ειδικά ο δεύτερος. Ο Αντρέ Μάρτινς είναι ένας παίκτης που θα ήθελε να κρατήσει ο Μαρτίνς αλλά φέτος όσο χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν τόσο αποδοτικός. Για τα άκρα ο Μιραλάς θέλει πολύ να μείνει όμως ο Ολυμπιακός με τα οικονομικά δεδομένα που του ζητά η Έβερτον δεν θα συζητήσει. Θα κουβεντιάσει μόνο με δικούς του όρους αλλά και επειδή ο Βέλγος είναι ένα δικό του παιδί. Βάση αγωνιστικής εικόνας ο Βέλγος είναι off πάντως. Ερωτηματικό είναι και ο Μάριν ενώ με τις υπάρχουσες συνθήκες τα πράγματα δεν είναι καλά ούτε για τον Πάρντο, όπως δεν είναι και για τον Τζούρτζεβιτς στην επίθεση. Όλα αυτά πρέπει να τα δει αναλυτικά λοιπόν ο Μαρτίνς.

Ο Μαρτίνς θέλει να δει το ματς με την Κέρκυρα για να ξεκαθαρίσει και επί του αγωνιστικού κριτηρίου ποιοι παίκτες είναι κοντά στα… θέλω του και ποιοι δεν του κάνουν για τη νέα χρονιά. Πρώτα θα γίνει το ξεκαθάρισμα του υπάρχοντος ρόστερ, μετά θα δουν τους δανεικούς οι άνθρωποι της ομάδας με τον Πέδρο Μαρτίνς και ύστερα το κομμάτι της ενίσχυσης. Ο Πορτογάλος ως γνωστόν θα είναι στο φαληρικό γήπεδο για το Ολυμπιακός – Κέρκυρα και μετά θα γυρίσει για ένα διάστημα λίγων ημερών στην πατρίδα του για να διευθετήσει τις υποχρεώσεις του και έπειτα να γυρίσει για μόνιμη εγκατάσταση και για την υλοποίηση του βασικού μέρους του σχεδιασμού του Ολυμπιακού για τη νέα χρονιά.

Πηγή: gazzetta.gr