Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το αντηλιακό, μερικές φορές, όμως, υπάρχουν στιγμές που ξεχνιόμαστε με αποτέλεσμα να «καιγόμαστε» από τον ήλιο.

Το ηλιακό έγκαυμα, σε περίπτωση που είναι ήπιο, μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα στο σπίτι.

Η Δρ. Χέθερ Ρότζερς, δερματολόγος με έδρα το Σιάτλ και δημιουργός ενός θεραπευτικού μπαλμ, μας λέει τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που «καούμε» από τον ήλιο.

Διαχειριστείτε τον πόνο

Για να ανακουφιστείτε άμεσα πάρτε παυσίπονα, κάντε ένα δροσερό μπάνιο ή ακουμπήστε στην περιοχή ένα κρύο, υγρό πανί.

«Βεβαιωθείτε πως είστε αρκετά προσεκτικοί για να μην ρίξετε ζεστό ή πάρα πολύ κρύο νερό. Οταν το δέρμα σας έχει “καεί”, η ικανότητά του να ελέγξει τη θερμοκρασία μειώνεται».

Ενυδάτωση… στη σωστή ώρα

Βάλτε μια υπερενυδατική κρέμα. Η ώρα, ωστόσο, παίζει ρόλο. Η Δρ. Ρότζερς συμβουλεύει πως η κατάλληλη ώρα είναι όταν το δέρμα είναι υγρό και μπορεί να «παγιδεύσει» νερό κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, προκειμένου να το βοηθήσει να επουλωθεί πιο γρήγορα. 

Εφαρμόστε κρέμα όσο πιο συχνά γίνεται.

Ενυδάτωση και από μέσα

Οι ενυδατικές κρέμες πρέπει να συνδυάζονται και με εσωτερική ενυδάτωση.

Στόχος είναι να πίνετε 8-10 ποτήρια νερό για να αποτρέψετε την αφυδάτωση, οπότε καλό θα ήταν να αποφεύγετε και ποτά που σας αφυδατώνουν, όπως καφές και αλκοόλ.

Μείνετε μακριά από τον ήλιο

Μπορεί να θεωρείται αυτονόητο, αλλά δεν το κατανοούν όλοι. Το δέρμα είναι αρκετά ευαίσθητο, όποτε οι υπεριώδεις ακτίνες μόνο κακό του κάνουν.

Φωτογραφίες: Shutterstock


Πηγή

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.