Ανάγκη από αιμοπετάλια έχει παιδάκι το οποίο πάσχει από Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία

3253

Στο νοσοκομείο «Ελπίδα». Ογκολογικό Μαριάννα Βαρδινογιάννη Τ.Α.Ο. Νοσηλεύεται ένα κοριτσάκι που πάσχει από Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία. Η κατάστασή της είναι σοβαρή και υποβάλλεται σε μετάγγιση αιμοπεταλίων.

Δότες αιμοπεταλίων μπορούν να γίνουν άτομα τα οποία έχουν υγιέστατο αίμα (δεν έχουν στίγμα ή έντονες αλλεργίες, δεν έχουν ασθενήσει πρόσφατα, δεν παίρνουν φάρμακα κτλ).Ο υποψήφιος δότης υποβάλλεται σε μία απλή εξέταση αίματος ώστε να κρίνει ο γιατρός αν όντως είναι σε θέση να δώσει αιμοπετάλια. Αυτή η εξέταση γίνεται σε πολλά νοσοκομεία, διαρκεί λίγα λεπτά και δεν χρειάζεται καν ραντεβού. 
Εφόσον τα αποτελέσματά της είναι θετικά, τότε ακολουθεί η διαδικασία απόσπασης αιμοπεταλίων από το αίμα του δότη. Όσοι είναι αιμοδότες, κατά πάσα πιθανότητα μπορούν να γίνουν και δότες αιμοπεταλίων.

Αν υπάρχει κάποιος που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις και πιστεύει ότι μπορεί να αφιερώσει λίγο από το χρόνο του για να βοηθήσει έναν συνάνθρωπο, παρακαλώ, ας επικοινωνήσει στο τηλέφωνο για να του δωθούν τα στοιχεία που είναι απαραίτητα. Η προσφορά αυτή είναι πολύτιμη γιατί το αίμα μας, για μερικούς ανθρώπους είναι ανεκτίμητο αγαθό και για τους υπόλοιπους δεδομένο.

Το όνομα του παιδιού είναι «Αλεξάνδρα Αλέξη του Ιωάννη»
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 698 002 4215

Κανένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση