Καψοράχη: Το παραλίμνιο χωριό της Αιτωλοακαρνανίας

0

Στα νοτιοανατολικά της Τριχωνίδας, στους πρόποδες του όρους Αράκυνθος είναι χτισμένο το χωριό Καψοράχη.

Πρόκειται για ένα μικρό παραλίμνιο χωριό με έντονο τον αέρα της παράδοσης.

Σήμα κατατεθέν του χωριού είναι το γραφικό λιμανάκι του Μούρτου με τα υπεραιωνόβια πλατάνια που χαρίζουν τον ίσκιο τους στους επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες

Άλλο ένα όμορφο σημείο στο χωριό είναι φυσικά η πλατεία, με την εκκλησία, το γραφείο της κοινότητας και τα παραδοσιακά μπακάλικα και καφενεία.

Είτε το επισκεφθείτε χειμώνα είτε καλοκαίρι, θα ευχαριστηθείτε βόλτες τόσο μέσα στο χωριό όσο και στη φύση, ή στη λίμνη ή στο βουνό.

Πάνω από το χωριό στέκεται το επιβλητικό βουνό Αράκυνθος με τους πελώριους και το φαράγγι της Κλεισούρας , που το περνάτε με αυτοκίνητο.

Οι άνθρωποι του χωριού αγαπούν τον τόπο τους και την παράδοση, για αυτό και συχνά διοργανώνουν γιορτές, παραδοσιακά πανηγύρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Έχει ενδιαφέρον: Μέσα στο όμορφο χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, υπάρχει ο ιερός ναός του Ευαγγελιστή Μάρκου, που χτίστηκε το 1960, και οι ναοί της Αγίας Αικατερίνης, του Ευαγγελιστή Ιωάννη, των Αγίων Αποστόλων, του Αγίου Νικολάου και των Αγίων Θεοδώρων.

Τι να δοκιμάσουμε: Στο χωριό θα βρείτε ολόφρεσκα ψάρια από την λίμνη, φρέσκα φρούτα και λαχανικά από ντόπιους παραγωγούς και φυσικά μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και χειροποίητα ζυμαρικά.

Φωτογραφίες: kapsoraxi.gr , mariailiaki.gr