Μέγας πανηγυρικός εσπερινός με πλήθος πιστών στην Ι.Μ. Ρέθα

0
DCIM100MEDIADJI_0041.JPG

Χιλιάδες πιστών και με παρουσία του κλήρου από την ευρύτερη περιοχή τελέστηκε προχθες το απόγευμα ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία στην Ιερά Μονή της Παναγίας στα Ρέθα. Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, χιλιάδες ήταν και φέτος οι πιστοί που παραβρέθηκαν στον εορτασμό της Παναγίας.

Το μοναστήρι της Παναγίας στα Ρέθα βρίσκεται στα ορεινά σύνορα της Αιτωλοακαρνανίας με την Ήπειρο. Είναι αφιερωμένο στο Γεννέσιο της Θεοτόκου και εορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου οπότε και πραγματοποιείται λαμπρή εορτή με την συμμετοχή πληθους πιστών από ολόκληρη την γύρω περιοχή.

Πρόκειται για μια μονή κτισμένη περίπου στα 1400 μ.Χ. στην οποία εδράζονταν και εδράζεται ένα γυναικείο μοναστικό τάγμα. Το μοναστήρι στη διάρκεια της τουρκοκρατίας ήταν άσυλο ατόμων με ψυχικές παθήσεις. Ακόμα και σήμερα διατηρούνται οι κρίκοι για την καθήλωση των ψυχασθενών.
Η εικόνα της Παναγίας της Αρεθιώτισσας (“Η Κυρία του Βάλτου”) θεωρείται θαυματουργή και αποτελεί την πιο δυνατή έλξη για τους πολυάριθμους προσκυνητές και επισκέπτες της Μονής.

Δείτε βίντεο:

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Πηγη: e-maistros.gr