Άρτα: Αλβανοί έκλεβαν οινοπνευματώδη ποτά και τα πουλούσαν

0

Βάσει προσεκτικά μελετημένου σχεδίου δρούσε μια σπείρα Αλβανών που επί μήνες έμπαιναν παριστάνοντας τους πελάτες στα σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας και έκλεβαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών, τις οποίες στη συνέχεια έριχναν στο εμπόριο.

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ταυτοποιήθηκαν οι τρεις αλλοδαποί -δύο άνδρες ηλικίας 57 και 34 χρόνων και μία 57χρονη γυναίκα- εντοπίστηκαν και υποβλήθηκαν σε έλεγχο, κατά τον οποίο βρέθηκαν στην κατοχή τους φιάλες που είχαν κλέψει νωρίτερα από δύο σούπερ μάρκετ και κατασχέθηκε το όχημά τους.

Από την προανάκριση, που συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές, εξιχνιάστηκαν πλήθος κλοπών που είχαν διαπράξει τις ώρες αιχμής εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό, με λεία διάφορα αλκοολούχα ποτά και άλλα προϊόντα αξίας άνω των 52.000 ευρώ! Όπως διαπιστώθηκε, η σπείρα μεταπωλούσε τα κλοπιμαία αποκομίζοντας παράνομο κέρδος. Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.