Η Volkswagen επιστρέφει -ηλεκτρικά- στο Pikes Peak

Μία νέα εποχή για τη Volkswagen ξεκινά στους αγώνες. Το αμιγώς ηλεκτρικό I.D. R Pikes Peak θα πάρει μέρος στην εμβληματική ανάβαση του Pikes Peak, στο Colorado Springs των ΗΠΑ στις 24 Ιουνίου 2018.

Εκεί που το 1985, 1986 και 1987, έγινε διάσημο το εντυπωσιακό Golf με τους δύο κινητήρες το I.D. R Pikes Peak επιστρέφει, τώρα με δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι εξασφαλίζουν στον αυτοκίνητο συνολική ισχύ 680 ίππων και επίδοση 0-100 σε μόλις 2,25 δεύτερα.

Στο πρόγραμμα δοκιμών η VW έχει να αντιμετωπίσει τις ιδιότυπες προκλήσεις του Pikes Peak. Στη διαδρομή των 19,99 χιλιομέτρων της ανάβασης στο Colorado Springs οι δοκιμές είναι πολύ περιορισμένες και μόνο σε ορισμένα τμήματα. Για το λόγο αυτό, η πλειονότητά τους δεν γίνεται στην πραγματική διαδρομή, αλλά σε πίστα.

Στο τιμόνι του Volkswagen I.D. R Pikes Peak, στην προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ, θα βρεθεί ο κορυφαίος στον κόσμο οδηγός τέτοιων διαδρομών και τρεις φορές νικητής του Pikes Peak, ο Γάλλος Romain Dumas. Αυτή τη φορά, θα προσπαθήσει, στο τιμόνι του Volkswagen I.D. R Pikes Peak, να σπάσει το ρεκόρ της κατηγορίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ολα θα κριθούν στις 24 Ιουνίου. Εκκίνηση σε υψόμετρο 2.862μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, 1.440μ κάθετης ανάβασης, 156 στροφές, 100% άσφαλτος, και όλα αυτά σε ένα και μοναδικό πέρασμα, σε μία μόνον προσπάθεια.