Αύξηση θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Θέρμου

0

Η κατανομή θέσεων  Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Θέρμου  από 16 θέσεις το 2015 , ανήλθαν στην φετινή κατανομή  στις 70 θέσεις χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής  και του Δημάρχου .

 Η τελευταία αύξηση  κατά 20 θέσεις για το έτος 2018  από 50 θέσεις το 2017 , ήταν το αποτέλεσμα  εγκαίρου αιτήματος προς την Γενική Γραμματεία Διαχείρισης  Κοινωνικών και Άλλων Πόρων με το υπ’αρ. πρωτ. 1795/19-3-2018  εγγράφου του δημάρχου  Σπυρίδωνα Κωνσταντάρα  με το οποίο αιτούνταν : «… Σας ενημερώνουμε  ότι ο δήμος Θέρμου  ανήκει στους μικρούς Ορεινούς  Δήμους με μεγάλες ανάγκες , καθόσον  δεν έχει αυτοτελή Τεχνική Υπηρεσία και αδυνατεί  να εκτελέσει έργα δι’αυτεπιστασίας και να προβεί σε συντήρηση κοινοχρήστων  χωρών πλατειών και Παιδικών Χαρών . Παρακαλούμε όπως εκτιμήσετε την δυνατότητα επιπλέον  ενίσχυσης του Δήμου μας με 20 θέσεις Εργατών Γενικών Καθηκόντων ώστε στην τελική κατανομή σας να έχουμε 70 θέσεις Κοινωφελούς εργασίας…» .

Το αίτημα αυτό  του Δήμου συζητήθηκε  επίσης στην συνάντηση του Δημάρχου  με την Υπουργό Εργασίας κ. Θεανώ Φωτίου  στην διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Πάτρα .

Ως δημοτική αρχή  δίνουμε έμφαση στην ενίσχυση  της απασχόλησης και της κοινωνικής προστασίας των πολιτών  μέσα από διάφορες δράσεις και δομές .

 

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Θέρμου