Τόσα δισεκατομμύρια εκτιμά μελέτη πως θα βγάλει η Αγγλία αν νομιμοποιήσει την κάνναβη

0

Η κάνναβη έχει μπει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο της Βρετανίας και ένα από τα επιχειρήματα που φαίνεται να προκρίνει μερίδα του πολιτικού κόσμου για τη νομιμοποίησή της είναι το οικονομικό όφελος για τη χώρα.

Κάτι που επιβεβαιώνει και πρόσφατη μελέτη, η οποία εκτιμά πως η εμπορία της κάνναβης μπορεί να φέρει στα ταμεία της Αγγλίας από 1-3,5 δισ. λίρες ετησίως από τους φόρους και μόνο. Ένα ποσό-μαμούθ που μπορεί να σώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας από την πλήρη κατάρρευσή του!

Και οι Άγγλοι είναι γεγονός πως αλλάζουν γνώμη αναφορικά με την αποποινικοποίηση του μαλακού ναρκωτικού. Πρόσφατη δημοσκόπηση βρήκε πως το 52% των ανθρώπων ηλικίας 18-44 υποστηρίζουν το μέτρο, ενώ ένα καλό 47% του γενικού πληθυσμού δεν διαφωνεί, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Metro».

AP_100126032836

Η Ουρουγουάη άνοιξε τον δρόμο για την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης το 2013, κάτι που ισχύει πλέον και σε 9 αμερικανικές πολιτείες. Ο Καναδάς αναμένεται να ακολουθήσει, πιθανότατα τον Αύγουστο, ενώ και η Νέα Ζηλανδία υποσχέθηκε δημοψήφισμα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια…