Συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ στο Βερολίνο για το ελληνικό χρέος

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί αύριο, Δευτέρα με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με θέμα το ελληνικό χρέος.

Το τετ α τετ γίνεται θα γίνει στο περιθώριο των συναντήσεων της Καγκελαρίου με τους επικεφαλής των πέντε μεγάλων οικονομικών θεσμών – ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Οι δύο «σιδηρές» κυρίες θα καταβάλουν μια ακόμη προσπάθεια για να γεφυρωθούν οι διαφορές της Ε.Ε. με το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα βρεθεί μια καλή λύση για την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους» τόνισε την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ.

«Στη μεταρρύθμιση υπάρχει μόνον ο δρόμος του συμβιβασμού. Η Γαλλία και η Γερμανία θα προχωρήσουν σε συμβιβασμό μεταξύ τους για το ζήτημα της μεταρρύθμισης του ευρώ. Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα βρεθεί μια καλή λύση για την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Όσο για την Ιταλία, είναι καλύτερα να συζητάμε μεταξύ μας πριν μιλήσουμε ο ένας για τον άλλον», κατέληξε η Μέρκελ.