Βατερλό για την ΕΠΣ Ατωλ/νίας οι πίνακες των διαιτητών

Σε μια άνευ προηγουμένου τραγωδία για την διοίκηση της ΕΠΣ Αιτ/νίας, τον σύνδεσμο διαιτητών Αιτ/νίας, αλλά και προσωπικά τον πρόεδρο της Ένωσης Παναγιώτη Παπαχρήστο εξελίχτηκε η χθεσινή ανακοίνωση της ΚΕΔ/ΕΠΟ για τους πινάκες διαιτητών της  περιόδου 2018-19.

Σε αυτούς δεν περιλαμβάνεται κανένας Αιτ/νάνας διαιτητής και στις τρεις εθνικές κατηγορίες (Super League , football  league, Γ΄ εθνική).

Ο μοναδικός διαιτητής της ΕΠΣ Αιτ/νιας που αξιολογήθηκε είναι ο Μιχάλης Ματσούκας από την Εύβοια ο οποίος βρέθηκε για σπουδές τα τελευταία χρόνια στο Μεσολόγγι και η παραμονή του μόνο σίγουρη δεν φαντάζει καθώς ολοκλήρωσε τις σπουδές του και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις .

Οι αξιολογήσεις που έγιναν είναι κατά πολύ χειρότερες από την περίοδο 2016-17 όταν στην διοίκηση της ΕΠΟ πρόεδρος ήταν ο Γιώργος Γκιρτζίκης. Φυσικά τότε υπήρχε το άλλοθι ότι μας πολεμούν γιατί η διοίκηση μας δεν είναι αρεστή. Τώρα που ο πρόεδρος της ΕΠΣ είναι ένα από τα υψηλόβαθμα  και πλέον προβεβλημένα στελέχη της ομοσπονδίας δικαιολογίες δεν υπάρχουν για να εξηγήσουν το σημερινό Βατερλό που βιώνει η διαιτησία του νομού μας. 

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα κέρδη και τις ζημίες των αξιολογημένων διαιτητών πέρσι και φέτος.  

2017-18 2018-19
Διαιτητές Σουπερ Λίγκα Στυλιαράς Δημήτρης …………………………
Βοηθοί Διαιτητές Κωσταράς Πολυχρόνης

Κολοσιώνης Αθανάσιος

Κωσταράς Πολυχρόνης

Κολοσιώνης Αθανάσιος

Καλαμπόκης Κώστας

 Παρατηρητές                    

 Σουπερ Λίγκα

Τεροβίτσας Βασίλης

Ταπραντζής Γιώργος

Τεροβίτσας Βασίλης

Ταπραντζής Γιώργος

Διαιτητές

Football league

………………………. Ματσούκας Μιχάλης
Βοηθοί διαιτητές

Football League

Καλαμπόκης Κώστας

Τριανταφύλλου Βασίλειος

Τριανταφύλλου Βασίλειος

Τσιλίκας Νικόλαος

Παρατηρητές           

Football League

Καψάλης Παναγιώτης

Κωνσταντίνου Γεώργιος

Τομαράς Σπύρος

Πάνου Γρηγόριος

Κωνσταντίνου Γεώργιος

Τομαράς Σπύρος

Πάνου Γρηγόριος

Διαιτητές Γ΄ εθνικής Γκιάφης Δημήτριος

Κέκελος Παναγιώτης

Ματσούκας Μιχάλης

Παναγιωτόπουλος Βασίλης

……………………………
Βοηθοί διαιτητές Γ΄ εθνικής Βαλλιάνος Θωμάς

Γαλανόπουλος  Γεώργιος

Βασιλόπουλος Παναγιώτης

Λύσσαρης Κωνσταντίνος

Κακατσίδης Γρηγόρης

Κουτρουμάνος Χρήστος

Σούζας   Κωνσταντίνος

Γαλανόπουλος  Γεώργιος

Βασιλόπουλος Παναγιώτης

Λύσσαρης Κωνσταντίνος

Σούζας Κωνσταντίνος

Παρατηρητές Γ΄ εθνικής         ……………………………….       Καψάλης Παναγιώτης

Να σημειωθεί ότι από φέτος δεν  καταθέτουν προτάσεις οι ΕΠΣ για τους πίνακες 1ης και 2ης κατηγορίας , παρά μόνο για την 3η κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι η Ένωση δεν μπορεί να πιστωθεί κανένα κέρδος για τις δυο μεγάλες κατηγορίες μιας και οι επιλογές έγιναν απευθείας από την ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Δυστυχώς για την ίδια  όμως πιστώνεται την αποτυχία να μην έχει κανένα διαιτητή στην Γ΄ εθνική (από τους 80 που αξιολογήθηκαν Πανελλαδικά) καθώς και την μείωση των βοηθών στην ίδια κατηγορία  από τους7 στους 4 (από τους 177 που αξιολογήθηκαν Πανελλαδικά) .

Ήττα της διοίκησης της ΕΠΣ είναι ακόμη και η παρουσία του μοναδικού παρατηρητή στην Γ΄ εθνική.

Αρκετές άλλες Ενώσεις είχαν προβλήματα με τις αξιολογήσεις των διαιτητών τους . Οι περισσότερες από αυτές διαμαρτυρήθηκαν έντονα με ανακοινώσεις τους για το γεγονός αυτό. Η ΕΠΣ Αιτ/νιας ακόμη δεν έχει εκφράσει την δυσαρέσκεια της επίσημα.  Αλλά πώς να το κάνει και σε ποιόν όταν ο πρόεδρος της βρίσκεται στον πυρήνα των αποφάσεων της ομοσπονδίας.

Αν ο κ. Παπαχρήστος που διοικεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο συμφωνεί με τις αξιολογήσεις που έγιναν οφείλει μια εξήγηση στους διαιτητές της Ένωσης του , αν πάλι αισθάνεται ότι δεν διοικεί  και απλά συμπληρώνει τον αριθμό των συμβούλων της ομοσπονδίας η ανακοίνωση διαμαρτυρίας είναι το λιγότερο που πρέπει να κάνει.