Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το 4ο Lepanto Folk Festival

Την Τετάρτη το βράδυ ολοκληρώθηκαν, με μεγάλη επιτυχία και για φέτος, μια σειρά εκδηλώσεων στα πλαίσια του 4ουLepanto Folk Festival.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη με το Gala Χορού «Step to a dream», το οποίο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών πραγματοποιήθηκε τελικά στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου. Πολύς κόσμος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, όπου πάνω από 200 παιδιά από Ναύπακτο, Πάτρα, Αθήνα, Αίγιο και Ρωσία παρουσίασαν διάφορα είδη χορού από Κλασικό Μπαλέτο και Σύγχρονo, έως Hip-Hop και Folk και χειροκροτήθηκαν θερμά για τις ικανότητές τους.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και το International Dance Camp BDDC, διάρκειας 10 ημερών όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν μέσα από σεμινάρια τα μυστικά του χορού από διάσημους Ρώσους χορευτές.

Την Παρασκευή την σκυτάλη πήρε το 4οLepantoFolkFestival. Η πόλη μας υποδέχθηκε και φιλοξένησε παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρωσία και Παλαιστίνη και για 3 ημέρες χόρεψε σε μουσικά ακούσματα από κάθε μεριά του πλανήτη. 400 χορευτές πήραν φέτος μέρος στο Φεστιβάλ που ξεκίνησε με την καθιερωμένη παρέλαση και παρουσίαση των χορευτικών στο γραφικό λιμάνι της πόλης μας, σε μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης, παρουσία του δημάρχου κ. Λουκόπουλου και εκπροσώπων της διοργάνωσης.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ στο λιμάνι, όπου οι χορευτές με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, αλλά και με την ιδιαίτερη κουλτούρα τους, συνέθεσαν ένα πολιτισμικό μωσαϊκό και έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην γιορτή αυτή. Την Κυριακή σε πιο χαλαρή διάθεση, στον Κήπο του ΞΕΝΙΑ, αποχαιρετήσαμε, φυσικά χορεύοντας, όλους όσους μας τίμησαν με την συμμετοχή τους απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και απολαύσαμε μια μοναδική συναυλία με τον ταλαντούχο τραγουδοποιό Σταύρο Σιόλα.

Οι συμμετοχές και το κέφι των χορευτών αλλά και η ένθερμη υποστήριξη των εκδηλώσεων από τους πολίτες της Ναυπάκτου, διατήρησαν την διοργάνωση σε υψηλό επίπεδο, αναγνωρίζοντας την σαν μια από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις που συμβαίνουν στην περιοχή μας.

Η αυλαία των εκδηλώσεων έπεσε με την εκπληκτική μουσικοχορευτική παράσταση από τους συμμετέχοντες στο Dance Camp, με τίτλο “STONE WINGS”, στον ιστορικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Μακύνειας, όπου αναβίωσε ένας από τους σημαντικότερους μύθους της Ελληνικής Μυθολογίας «Ο Ίκαρος».

To Go Nafpaktia, ως διοργανωτής των εκδηλώσεων, ευχαριστεί:

Τα group και τους χορευτές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις

Τον Δήμο Ναυπακτίας για την στήριξή του ως συνδιοργανωτής και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο πολιτισμού κο Σιαμαντά για την άψογη συνεργασία

Το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων για την συνεργασία και τον επαγγελματισμό στο στήσιμο των εκδηλώσεων

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Υπουργείο Πολιτισμού για την στήριξή τους

Τους Χορηγούς μας, που σε μια δύσκολη εποχή για όλους μας, συνεισέφεραν ο καθένας με τον τρόπο του

Τους Χορηγούς επικοινωνίας για την προβολή των εκδηλώσεων

Τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Παράρτημα Ναυπάκτου) που υποστήριξαν την εκδήλωση και τις τρείς ημέρες

Τους πολίτες της Ναυπάκτου που αγκάλιασαν την εκδήλωση από την  πρώτη στιγμή

Τους πάνω από 50 εθελοντές που δούλεψαν για την εκδήλωση, ο καθένας από το δικό του πόστο και την δικές του δυνατότητες, αλλά όλοι τους με την ίδια θέληση για προσφορά. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Frank και την Anette τους φίλους μας από την Γερμανία, που για τρίτη συνεχόμενη συνδυάζουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα με την συμμετοχή τους στο FolkFestival, ως εθελοντές.

Το Lepanto Folk Festival, είναι μια από τις πολλές δράσεις μας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το Go Nafpaktia μπορεί να φέρει και να υποστηρίξει με επιτυχία, μεγάλες διοργανώσεις για την περιοχή. Hellas Rally Raid, Lepanto Folk Festival, Step to a Dream, Παιδικό Φεστιβάλ Ναυπάκτου, Fam Trip με τους Travel Blogger Greece, Fam Trip με το μεγαλύτερο Γαλλικό Πρακτορείο FRAM, Summer Camp Ινστιτούτου Γκαίτε στην Άνω Χώρα, Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ είναι κάποιες από τις διεθνείς διοργανώσεις που υποστηρίξαμε με μεγάλη επιτυχία. Είμαστε βέβαιοι πως μέσα από την διοργάνωση παρόμοιων στοχευμένων δράσεων, που θα προβάλλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, συμβάλλουμε στην τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ναυπακτίας.

Σας ευχαριστούμε για της στήριξή σας.