Οι top 30 ιδιαίτερες παραλίες της Ελλάδας

Το καμάρι της Μεσσηνίας λίγες συστάσεις χρειάζεται, αν και πρέπει να αναφερθεί πως είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις ωραιότερες και πιο ιδιαίτερες παραλίες της χώρας μας.

Και είναι φυσικά αυτό το σχήμα του μισοφέγγαρου που παραμοιάζει με κοιλιά. Κοιλιά βοδιού, αν πρέπει να το πούμε, απ’ όπου και το χαρακτηριστικό της όνομα. Για άλλους βέβαια από ψηλά σχηματίζει το γράμμα «Ω», αν και δεν θα τα χαλάσουμε εδώ.

Αυτός ο εκπληκτικός κολπίσκος με την ψιλή άμμο χωρίζεται από τη διπλανή λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας με μια σειρά αμμόλοφων, συνθέτοντας ένα τόσο ιδιόμορφο τοπίο που έχει περιληφθεί στο προστατευόμενο δίκτυο Natura 2000 λόγω του ξεχωριστού φυσικού του κάλλους.

2_124449733

Και έχει βέβαια και καντάρια Ιστορίας ξοπίσω της, καθώς στα νότια της Βοϊδοκοιλιάς ήταν η αρχαία πόλη της Πύλου και εκεί (Βουφράδα) άραξε πιθανότατα το πλοίο του Τηλέμαχου όταν συνάντησε τον Νέστορα και τον Μενέλαο.

3_532209451

Η ομορφιά της σχεδόν μυθικής Βοϊδοκοιλιάς έχει υπερβεί τα ελληνικά όρια και είναι γνωστή στα πέρατα του κόσμου. Πολλοί ταξιδιωτικοί οδηγοί σπεύδουν να την προσθέσουν στις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου…

4_325805624

Γιατί να πας: για το πιο ιδιαίτερο σχήμα παραλίας, αυτό το στρογγυλό σχήμα κοιλιάς (ή τεράστιου «ωμέγα»)! Αλλά και για τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά της και τη λευκή της άμμο, που σε ταξιδεύουν σε μέρη εξωτικά χωρίς να εγκαταλείψεις την Πελοπόννησο.

000_455899159


Πηγή