Ασφαλείς βόλτες με ποδήλατο | Παιδί

Η ποδηλασία είναι μία διασκεδαστική ασχολία για κάθε παιδί, μιας και θεωρείται ως ένα από τα βασικά παιχνίδια που αγοράζει κάθε γονιός στο παιδί του.

Βασικό αξεσουάρ που θα πρέπει να έχει κάθε παιδί είναι το κράνος, καθώς είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος οδήγησης ποδηλάτου.

i.    Καταρχήν, το κράνος θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα στο κεφάλι του παιδιού για να παρέχει ασφάλεια. Δεν θα πρέπει να μετακινείται από το κεφάλι του παιδιού κατά τη διάρκεια που ποδηλατεί. Συνεπώς, θα πρέπει να ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να εφαρμόζει σταθερά στο κεφάλι του παιδιού μέχρι το μέτωπο και να υπάρχει ένα κενό μέχρι τα φρύδια των ματιών περίπου τριών εκατοστών.

ii.    Σε περίπτωση που έχουμε πτώση του παιδιού, θα πρέπει στην συνέχεια να ελέγξουμε και το βαθμό ζημιάς που προξενήθηκε στο προστατευτικό κράνος. Μερικές φορές, οι ζημιές δεν είναι εμφανείς με το μάτι και σε μία πιθανή νέα πτώση να μην προστάτευε το παιδί όπως θα έπρεπε. Είναι προτιμότερο να αλλάξουμε το κράνος εάν δεν είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια του παιδιού μετά από πτώση.

iii.    Εάν ο νεαρός ποδηλάτης είναι μικρότερος των πέντε ετών, θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα στην αγορά του κράνους, προκειμένου να πληροί τις προδιαγραφές ασφάλειας που αναφέρονται για παιδιά αυτής της ηλικίας.

iv.    Σαν υπεύθυνος γονιός, θα πρέπει να ελέγχετε συχνά την κατάσταση του προστατευτικού κράνους του παιδιού σας. Σημεία που φέρουν εκδορές θα πρέπει να ελέγχονται σχολαστικά από το εσωτερικό σημείο προκειμένου να διαπιστώνεται η κατάσταση του προστατευτικού υλικού.

v.    Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το κράνος έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την πιθανότητα τραυματισμού στο κεφάλι μέχρι και 88%.

Πηγή