«Διαρκής η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου Βόνιτσας από τη δημοτική αρχή Αποστολάκη»!

40

 Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου Βόνιτσας, της 10ης Ιουλίου 2018, δεν υπήρξε απαρτία αφού μεγάλος αριθμός δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης δεν παρευρίσκοντο στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου.
Ο επικεφαλής κ. Ευθύμιος Φερεντίνος της δημοτικής παράταξης «Ανοικτός Δήμος», μείζονα αντιπολίτευση στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, με αφορμή την αναβολή του συμβουλίου, καταγγέλλει την διαρκή απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου Βόνιτσας από τη δημοτική αρχή του κ. Γ. Αποστολάκη…

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Το σημερινό (χθεσινό) Δ.Σ. δεν έγινε… παρόντες 8 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και 7 της πλειοψηφίας, μισή ώρα μετά την καθορισμένη ώρα έναρξης της συνεδρίασης. 
       Κατά συνέπεια δεν υπήρχε απαρτία, χωρίς την συμμετοχή της αντιπολίτευσης.
            Έχουμε τονίσει επανειλημμένα στον κ. Αποστολάκη και στον πρόεδρο του Δ.Σ. ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η απαξίωση του Σώματος… έχουμε εκλεγεί και οι 27 από τους πολίτες και είμαστε υποχρεωμένοι να τους εκπροσωπούμε, να συζητάμε και να αποφασίζουμε.
          Εδώ και μήνες, ενώ οι δημότες έδωσαν στον κ. Αποστολάκη απόλυτη πλειοψηφία (16 στους 27) και κατά συνέπεια απαρτία, το Δημοτικό Συμβούλιο στην έναρξη του έχει απαρτία και μπορεί να συνεδριάσει μόνο επειδή είναι εκεί οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.
        Ο κ. Αποστολάκης εκτιμά ότι η παρουσία των συμβούλων του είναι τυπική και βαρετή… δεν χρειάζεται να μιλήσει κανένας, να συζητήσει, ν ακούσει και να ακουστεί… όποιος θέλει έρχεται κι όποτε θέλει… έτσι κι αλλιώς περισσεύει η γνώμη του… όπως και της αντιπολίτευσης.
    Ο Δήμαρχος δεν εισηγείται στο Συμβούλιο κι εκείνο αποφασίζει… ο κ. Αποστολάκης έχει ήδη αποφασίσει πριν συνεδριάσει το Συμβούλιο… κι οι σύμβουλοι του το ξέρουν… οπότε γιατί να τρέχουν;
-Όλα τα παραπάνω προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς ενημέρωση των συνδημοτών μας.
   
Βόνιτσα 11/7/2018
 
Ο επικεφαλής
Ευθύμιος  ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ
http://xiromeronews.blogspot.com

Κανένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση